Εδώ είναι Καμπ Νου

Τιτανομαχία στο Καμπ Νου 

Δύο φανέλες βαριές μάχονται απόψε (21.45) για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί για 8η φορά την Μίλαν στη Βαρκελώνη σε επίσημο ματς και παρότι η προϊστορία είναι σαφέστατα υπέρ των Καταλανών, το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Μιλάνο ίσως, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποδειχθεί απροσπέλαστο για την Μπαρτσελόνα.

Η τιτανομαχία των δύο ομάδων έχει προϊστορία που ξεκίνησε από το 1959. Αξίζει μια αναδρομή…

Η πεντάρα της Μπάρτσα

To 1959, για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε τη Μίλαν στην Ισπανία έχοντας επικρατήσει στο πρώτο ματς στην Ιταλία με 2-0, αλλά αυτό δεν την πτόησε. Οι Καταλανοί νίκησαν στο «Καμπ Νου» με 5-1! 

 

Ισοπαλία στον τελικό…

Η επόμενη αναμέτρηση των δύο μεγαθηρίων ήταν στις 23 Νοεμβρίου 1989 για τον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης. Στον πρώτο τελικό, Μπαρτσελόνα και Μίλαν ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Οι «ροσονέρι» άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Μάρκο Φαν Μπάστεν στο 44′, το οποίοι είχε κερδίσει ο Μασάρο, ενώ οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν με τον Αμόρ στο 67′.

 

Το μοναδικό διπλό της Μίλαν

Έπρεπε να έρθει η νέα χιλιετία για να βρεθούν ξανά αντιμέτωπες η Μίλαν με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000, οι δύο ομάδες κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και για την 3η αγωνιστική η Μίλαν επικράτησε στην Ισπανία με 2-0. Ο Φραντσέσκο Κόκο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 71′ με τον ίδιο τρόπο ο Όλιβερ Μπίρχοφ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν το πρώτο και τελευταίο διπλό της Μίλαν στην Ισπανία μέχρι σήμερα.

 

Σεφτσένκο, Ετο και Ροναλντίνιο

Τέσσερα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου 2004, η Μπαρτσελόνα βρήκε στον δρόμο της, την Μίλαν πάλι για τους ομίλους και την 4η αγωνιστική οι Καταλανοί πήραν την εκδίκηση τους, επικρατώντας με 2-1. Ο Αντρέι Σεφτσένκο έκανε το 0-1, αλλά οι «μπλαουγκράνα» γύρισαν το ματς με τον Ετο να ισοφαρίζει πριν το ημίχρονο και τον Ροναλντίνιο να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

 

Τα… κουλουράκια

Στις 26 Απριλίου 2006, η Μπαρτσελόνα με τη Μίλαν μονομάχησαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το παιχνίδι στη Βαρκελώνη να λήγει χωρίς τέρματα, όμως, η Μπάρτσα πήρε την πρόκριση για τον τελικό και μετέπειτα το τρόπαιο.

2-2 στους ομίλους...

Τη σεζόν 2011-12, οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες τόσο στους ομίλους όσο και στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων, στις 13 Σεπτεμβρίου 2011, Μπαρτσελόνα και Μίλαν ήρθαν ισόπαλες με 2-2 στο «Καμπ Νου». Ο Πάτο μόλις στη πρώτη φάση του αγώνα άνοιξε το σκορ, όμως, ο Πέδρο στο 36΄ και ο Βίγια στο 50′ πέτυχαν το 2-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Τιάγκο Σίλβα με κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

3-1 στα προημιτελικά

Στα προημιτελικά το πρώτο ματς στο Μιλάνο είχε λήξει χωρίς τέρματα, όμως, στο κατάμεστο «Καμπ Νου», η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο 11′ και το 41′, με τον Νοτσερίνο να έχει ισοφαρίσει προσωρινά στο 32′ σε 1-1. Το τελικό σκορ σημείωσε στο 53′ ο Ινιέστα.

 

 

Πηγή: gazzetta.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ