Ξύλινο κτίριο χωρίς χημικές ουσίες

Ξύλινο κτίριο χωρίς χημικές ουσίες

To Woodcube είναι ένα πενταόροφο κτίριο στο Αμβούργο της Γερμανίας. Ο αρχιτέκτονάς του, Ματίας Κόρφ, σχεδίασε την κατασκευή του χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών συμπεριλαμβανομένων συγκολλητικών και μονωτικών.

Υποστηρίζει επίσης ότι το κτίριο είναι «περιβαλλοντικά ουδέτερο». Τα οκτώ διαμερίσματα του Woodcube είναι κατασκευασμένα κυρίως από ξύλο, με χρήση αλουμινίου για τα κουφώματα, ενώ υπάρχει ένα τσιμεντένιο φρεάτιο για τον ανελκυστήρα.

Ωστόσο, ταβάνια, πατώματα και εξωτερικοί τοίχοι είναι από ξύλο πάχους 32 εκατοστών.

Στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχει μια ξύλινη σκάλα στην οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κόλλες ή άλλες συγκολλητικές ουσίες.

Επίσης, δεν έχει προβλεφθεί επιπλέον μόνωση στους τοίχους, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί σανίδες πεπιεσμένου ξύλου πάχους 2,5 εκατοστών.

Παρότι το Woodcube δεν έχει πάρει πιστοποίηση για «Παθητικό Σπίτι», ο Κορφ λέει ότι έχει καλύτερο εξαερισμό, επειδή το ξύλο ως υλικό «αναπνέει».

Ένα φωτοβολταϊκό στη στέγη παράγει ενέργεια για τα νοικοκυριά, ενώ η θέρμανση βασίζεται σε ένα σύστημα ανάκτησης θερμότητας και εναλλαγή αέρα.

Ο Κορφ μένει με την οικογένειά του σε ένα από τα οκτώ διαμερίσματα, προκειμένου να αποκτήσει ιδία άποψη για το δημιούργημά του και να προχωρήσει στις απαραίτητες βελτιώσεις.

Το εξωτερικό του σπιτιού θα αφεθεί να αποκτήσει τα «γοητευτικά» σημάδια του χρόνου.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ