Ποια δημοφιλής παραλία στη Χαλκιδική “έκλεισε” – Κρίθηκε ακατάλληλη για μπάνιο

Ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας κάνει λόγο για ακαταλληλότητα των νερών σε παραλία της Χανιώτης, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής. Στην ανακοίνωση του δήμου τονίζεται ότι τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που ελήφθησαν από τη θαλάσσια περιοχή της Παπαδιάς στη Χανιώτη έδειξαν ότι τα νερά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή (εύρος πλάτους 150 μέτρα) δεν είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμπι.

Η ανάρτηση στη σελίδα του δήμου στο Facebook αναφέρει: «Συνιστούμε στους δημότες και στους επισκέπτες να αποφύγουν το κολύμπι στη συγκεκριμένη περιοχή. Στο μεταξύ οι δειγματοληψίες από τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Κασσάνδρας και τα δείγματα στέλνονται για ανάλυση. Για κάθε νεότερο στοιχείο που θα προκύψει θα υπάρξει νεότερη και επικαιροποιημένη ανακοίνωση».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκε νέο περιστατικό βλάβης στον βιολογικό καθαρισμό της Χανιώτης μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Το πρόβλημα που προέκυψε είχε ως αποτέλεσμα τα νερά από τον βιολογικό σταθμό να χύνονται σε παραλία της περιοχής αναδύοντας έντονη δυσοσμία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ