Ζωγράφου: Τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για την εμπρηστική επίθεση

Αυτοψία στο σημείο όπου έγινε η εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/3) στου Ζωγράφου, πραγματοποίησαν στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν υπολείμματα από κάποιον εμπρηστικό μηχανισμό, όπως πχ γκαζάκια, κι έτσι εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν κάποιο εύφλεκτο υγρό. Δηλαδή, το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν είναι ότι οι δράστες έσπασαν τα τζάμια των οχημάτων και έριξαν βενζίνη στο εσωτερικό τους, όπως και στουπιά εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό, βάζοντας στη συνέχεια φωτιά.

Όπως μεταδόθηκε, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι εμπρηστές είχαν ως ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη. Δεν αποκλείουν δηλαδή το ενδεχόμενο οι δράστες να βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη, να έφτασαν στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματα, να έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια να επέστρεψαν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου θα ήταν δύσκολο να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς.

Βασικός στόχος τους, όπως θεωρούν, ήταν τα οχήματα του ιδιωτικού σχολείου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό μένει να φανεί από την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, που εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Σημειώνεται ότι κάηκαν σχολικά λεωφορεία, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Ταξίλου.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ