Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου: Βίντεο από τη στιγμή που φλόγες 10 μέτρων «καταπίνουν» τα οχήματα

Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει την ένταση της φωτιάς και τα φλεγόμενα οχήματα μετά την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα στου Ζωγράφου, προκαλώντας τρόμο και πανικό σε ολόκληρη τη γειτονιά.

Φωτογραφίες από την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου

Στις φλόγες τυλίχθηκαν σχολικά λεωφορεία, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, όταν άγνωστοι τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό. Το ενδεχόμενο οι δράστες να βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ που διενεργεί έρευνες. Στο σημείο βρίσκεται ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, το οποίο υπέστη φθορές στο εξωτερικό του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ, η καταστροφή είναι τεράστια από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα. Λόγω της μορφολογίας του δρόμου που είναι κατηφορικός, το εύφλεκτο υγρό έτρεξε προς τα κάτω με τις εικόνες να είναι αποκαλυπτικές.

Ζωγράφου: Εμπρηστική επίθεση σε σχολικά λεωφορεία, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες – ΒΙΝΤΕΟ

Συνολικά πέντε σχολικά λεωφορεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, έξι αυτοκίνητα έχουν υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ τρεις μοτοσικλέτες έγιναν και αυτές παρανάλωμα του πυρός. Από τις φλόγες, οι οποίες έφτασαν μέχρι και τα 10 μέτρα, έχουν προκληθεί υλικές ζημιές εξωτερικά του ιδιωτικού σχολείου, το οποίο κινδύνευσε. Ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, απετράπησαν τα χειρότερα.

Λόγω του γεγονός ότι η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και οι δρόμοι είναι στενοί η φωτιά θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν αναλάβει την προανάκριση. Στη σημείο δεν έχει βρεθεί κάποιο υπόλειμμα που να παραπέμπει σε μηχανισμό, γι’ αυτό και εκτιμούν ότι έγινε με τη χρήση εύφλεκτου υγρού.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ