Ζηνοβία: Θύμα της και το μοναστήρι του Αγίου Μερκουρίου στη Σύμη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Θύμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» έπεσε μοναστήρι στην ακριτική Σύμη. Πρόκειται για το μοναστήρι του Αγίου Μερκουρίου και Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στην περιοχή του Νημποριού και το οποίο καταπλακώθηκε από βράχους εξαιτίας των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Μπορεί η Πρωτοχρονιά να βρήκε το νησί της Σύμης λουσμένο στον ήλιο, ωστόσο οι ζημιές που προκλήθηκαν στο μοναστήρι από την κακοκαιρία είναι μεγάλες.

Το παρήγορο είναι πως ο βράχος άφησε άθικτη την Αγία Τράπεζα, δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τον κ. Μερκούριο Φαρμακίδη, στην οικογένεια του οποίου ανήκει το μοναστήρι, υπάρχει ένας ακόμη βράχος έτοιμος να καταπλακώσει ο,τι έχει απομείνει στο μοναστήρι. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Φαρμακίδης, ο Μητροπολίτης Σύμης έχει δώσει εντολή ώστε ειδικά συνεργεία να καταφέρουν να γλυτώσουν το μοναστήρι από την καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι το νησί είχε αντιμετωπίσει πολύ σημαντικά προβλήματα και με την τελευταία κακοκαιρία «Γηρυόνης», στα τέλη του Νοέμβρη, όταν οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: rodiaki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ