Ζήλεια: Γιατί κάποιοι λυπούνται με τη χαρά των άλλων;

Ζήλεια: Γιατί κάποιοι λυπούνται με τη χαρά των άλλων;

Μια βασική συμβουλή που δίνω σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και γενικότερα στους ανθρώπους είναι το ότι όταν νιώθεις μνησικακία και ζήλεια γιατί κάποιος άλλος έχει καλύτερη τύχη ή περισσότερα αγαθά  από σένα, εμποδίζεις τη δική σου εξέλιξη και ευημερία. Γράφει η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Louise Λ. Hay

Μην σχολιάζεις ποτέ το πόσα χρήματα έχει ο άλλος. Μην κριτικάρεις τον τρόπο που κάποιος μπορεί να ξοδεύει τα λεφτά του. Δεν σε αφορά. Κάθε άνθρωπος ακολουθεί τους κανόνες της δικής του συνείδησης. Γι΄αυτό φρόντισε και εσύ να έχεις τους δικούς σου. Είναι καλό να επαινείς τους άλλους για την καλή τύχη τους και να μη ξεχνάς πως για όλους υπάρχει καλή τύχη.

Η συνείδηση της ευημερίας δεν εξαρτάται από τα χρήματα. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Βρεθείτε σε μια παραλία κοιτάξτε το απέραντο γαλάζιο και σκεφτείτε: Η αφθονία αυτή είναι διαθέσιμη για μένα. Σκέψου καλά πόσο ευτυχισμένο μπορεί να σε κάνει αυτή η ευτυχία, πόσοι άνθρωποι τριγύρω σου δεν μπορούν να την απολαύσουν. Νιώσε τυχερός που έχεις αυτό το απέραντο γαλάζιο μπροστά σου. Αν απλώσεις τα χέρια σου να αγγίξεις τη θάλασσα βάλε καλά στο νου σου ετούτο: Το πέλαγος δε θα αδειάσει όσο νερό και αν κλέψεις. Κανείς δεν μπορεί- δεν έχει δικαίωμα να στερήσει από κανέναν αυτή την αφθονία.  Κάνε συχνά αυτή την  νοερή άσκηση για να αποκτήσεις την αίσθηση της αφθονίας και του απεριόριστου αποθέματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ