Ζέρβας στον Realfm 97,8: Να μην δαιμονοποιούμε τις πλατείες – Στη Νέα Παραλία μαζεύουμε τρεις φορές περισσότερα απορρίμματα

“Μου αρέσουν τα στατιστικά, πριν από 10 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Είχαμε φτάσει να έχουμε 2 κρούσματα σε μια ημέρα στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε λίγο διάστημα καταλαβαίνουν όλοι πόσο μπορούν να εκτιναχθούν από 2,5 8 σε 181 που είχαμε χθες. Ένα άλλο στατιστικό είναι ότι ο ΜΟ των κρουσμάτων είναι 28 έτη. Ένας στους δύο που νοσούν βρίσκονται κάτω από την ηλικία των 29 ετών” δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Σε κάποιο βαθμό είναι επειδή επέστρεψαν οι φοιτητές. Από ότι έμαθα από τον Πρύτανη μόνο γύρω στους 20.000 με 25.000 φοιτητές επέστρεψαν. Βλέπουμε συγκεντρώσεις σε αθλητικά σωματεία με νεαρά παιδιά. Άρα σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με νέους που συναθροίζονται και όχι απαραίτητα στις πλατείες γιατί το είπα να μην δαιμονοποιούμε τις πλατείες” τόνισε. “Στους δημόσιους χώρους, στη Νέα Παραλία που όλοι αγαπάμε μαζεύουμε τρεις φορές περισσότερα απορρίμματα από ότι την προ-κορονοϊού εποχή. Άρα υπάρχει πολύ μεγάλη συγκέντρωση στους ελεύθερους χώρους” σημείωσε.

“Χρειάζονται μέτρα, εισηγηθήκαμε ήδη στον Πρωθυπουργό” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ