Ζέρβας μετά τη συνάντηση με Κικίλια: Καμία συζήτηση για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Δεν έγινε αναφορά για επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και εξέφρασε την άποψη πως τα σχολεία είναι αυτά που πρέπει να κλείσουν πρώτα, εφόσον η υγειονομική κατάσταση επιδεινωθεί.

«Δεν έχω καμία ενημέρωση για καινούργια μέτρα. Εγώ έχω τοποθετηθεί δημόσια για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν εφόσον υπάρχει πρόβλημα. Έχω πει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε. Άποψή μου είναι ότι τα σχολεία είναι το πρώτο κομμάτι στο οποίο πρέπει να σταθούμε εφόσον υπάρξουν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πάμε σε κάποια κλεισίματα», είπε ο κ. Ζέρβας.

Όπως υπογράμμισε: «Είναι στο χέρι μας να φροντίσουμε ώστε να μην έχουμε μεγάλες απώλειες. Η πανδημία είναι σαν φωτιά σε χωράφι με ξερά χορτάρια. Όσο πιο έγκαιρα και πιο σωστά επέμβουμε, τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά. Έχω ξαναπεί και το λέω και σήμερα ότι μετά από έναν χρόνο πανδημίας πρέπει να είμαστε και πιο σοφοί και πολύ πιο έμπειροι. Να επεμβαίνουμε όταν πρέπει και εκεί που πρέπει. Επειδή γνωρίζουμε, ιδιαίτερα εδώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην έχουμε τις απώλειες με την προοπτική του εμβολιασμού και του ανοίγματος της οικονομίας, με την προοπτική του καλοκαιριού και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί: «Είμαι αισιόδοξος, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα εφόσον ο καθένας από μας προσέχει και εφόσον είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια ώστε να μην αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει».

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ