Ζάκυνθος: Το τηλεφώνημα του συζυγοκτόνου στον γιο του μετά το έγκλημα – Η κυνική ερώτησή του

Τηλέφωνο τον γιο του πήρε ο συζυγοκτόνος στη Ζάκυνθο μετά το έγκλημα. Τον ρώτησε εάν η μητέρα του ζει ή αν πέθανε. Τόσο κυνικά. Η άτυχη Ελεονώρα έπεσε νεκρή από τα χέρια του 49χρονου.Ακόμη μία δολοφονία που έχει συγκλονίσει.

Ο Μανώλης Μπεκιράι καρφώνει το βλέμμα στον πατέρα του. Ο 49χρονος με σκυμμένο το κεφάλι βγαίνει από το Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου με χειροπέδες, πισθάγκωνα. Δεν είναι πάνω από 1,60 και μόλις 55 κιλά. Κι όμως αυτός ο άνθρωπος, οικοδόμος στο επάγγελμα, κακοποιούσε βάναυσα την σύζυγο και μητέρα των τριών παιδιών του ηλικίας 19, 14 και 8 ετών.

«Συγγνώμη» είπε πριν μπει στο περιπολικό. Ο Μανώλης μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και δήλωσε κάτι το οποίο ξεπερνά κάθε ανθρώπινη σκέψη. Ο πατέρας του, μετά το φονικό, τον πήρε τηλέφωνο, και τον ρώτησε αν η μάνα του ζει ή αν πέθανε.

Ο συζυγοκτόνος της Ζακύνθου

Το επεισόδιο στην προσαγωγή

Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του συζυγοκτόνου υπήρξε ένταση. Αστυνομικοί επέλεξαν να τον βάλουν στο Μέγαρο από πλαϊνή πόρτα. Έτσι όσοι είχαν συγκεντρωθεί εκεί, κάποιοι γείτονες, γυναίκες με πλακάτ κατά της γυναικοκτονίας, αλλά και ο γιος του, δεν τον είδαν. Ο Μανώλης αντέδρασε. Τα έβαλε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, pelop.gr, με τους αστυνομικούς:

«Ήθελα να τον δω. Δεν θα έκανα κάτι, ήθελα να τον δω. Να τον κοιτάξω στα μάτια και να του πω ότι η 8χρονη αδελφή μου έκλαιγε χθες και μου ζητούσε την μάνα μας».

Τελικά, η έξοδος έγινε από την μπροστινή πόρτα. Και όντως ο 19χρονος δεν έκανε τίποτα. Απλά τον κοίταξε στα μάτια με θυμό. Μα με τόσο θυμό.

Ζάκυνθος- Ο γιος της Ελεονώρας

Συγκλονίζει ο γιος: Η μάνα μου φοβόταν

Ο 19χρονος μίλησε για όσα βίωναν στο σπίτι στο Τσιλιβί: «Η μάνα μου φοβόταν. Έκανε δύο δουλειές για να ζει τα παιδιά της, αλλά και εκείνον. Ο πατέρας μου ξόδευε όλα του τα χρήματα. Τσακώνονταν συχνά. Και εγώ και ο αδελφός μου είχαμε παρέμβει πολλές φορές. Ακόμη και χτυπώντας τον για να φύγει. Αλλά αυτός εκεί. Ακόμη και όταν πριν από ένα μήνα του έκανε μήνυση, εκείνος παρακάλεσε να γυρίσει πίσω. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος και υπήρξαν περιοριστικοί όροι να μην πλησιάζει την μάνα μου. Όμως εκείνος ήρθε και την παρακάλεσε να μείνει σπίτι μέχρι να βρει άλλο χώρο. Και η μάνα μου σκεπτόμενη εμάς και φοβούμενη το δέχτηκε. Παρά το ξύλο που είχε φάει από τα χέρια του.

«Φταίει η Αστυνομία»

Ο Μανώλης δακρύζει, του κάνουμε την ερώτηση για εκείνη την μέρα, ξεροκαταπίνει και συνεχίζει: «Ήρθε σπίτι μεθυσμένος, Εγώ έλειπα. Χτύπησε την μάνα μου πολύ. Η μάνα μου πήγε στην Αστυνομία και του έκανε ξανά μήνυση. Και οι αστυνομικοί την άφησαν και έφυγε. Ούτε καν περιπολικό δεν διέθεσαν να την φέρει σπίτι. Να ελέγξουν, να δουν τι συμβαίνει. Την άφησαν αβοήθητη. Και ο πατέρας μου την βρήκε να κάθεται στα σκαλιά του σπιτιού και την σκότωσε».

Γυναίκες και παιδιά τον περίμεναν

Μία μεγάλη ομάδα γυναικών και παιδιών περίμεναν με πλακάτ έξω από το Δικαστήριο τον συζυγοκτόνο. Είχαν σχηματίσει την λέξη γυναικοκτονία με μεγάλα χάρτινα γράμματα στην είσοδο του κτιρίου.

Η 41χρονη Ελεονώρα είχε ενημερώσει πολλές από αυτές για όσα βίωνε. Στη Ζάκυνθο όμως δεν υπάρχει καμία δομή για κακοποιημένες γυναίκες. Ο Μανώλης Μπεκιράι ανησυχεί για τα αδέλφια του. Ο Μανώλης σκέπτεται ακόμη δύο λύσεις. Την αδελφή της μητέρας του στην Αλβανία ή την γιαγιά που ζει στη Λαμία.

Το έγκλημα στο Τσιλιβί εξακολουθεί και συγκλονίζει. Η Ελεονώρα είναι νεκρή. Θα κηδευτεί στην Αλβανία. Έπεσε αιμόφυρτη στην αυλή του σπιτιού της, από τα χέρια του πατέρα των παιδιών της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ