Ζάκυνθος: «Το μόνο που θυμούνται τα δύο παιδιά είναι η απόρριψη» – Τι λέει ο Κώστας Γιαννόπουλος

Ραγίζει καρδιές η υπόθεση κακοποίησης δύο ανήλικων παιδιών, από την 49χρονη μητέρα τους, στη Ζάκυνθο.

Το 9χρονο κοριτσάκι και το 12χρονο αγοράκι είχαν υιοθετηθεί από την μητέρα και τον σύζυγό της, πριν από τρία χρόνια. Ο σύζυγος αυτοκτόνησε πριν από περίπου 10 ημέρες, ενώ χθες το αγοράκι έτρεξε στο σπίτι μίας γειτόνισσάς τους, στο χωριό Άγιος Δημήτρης, και ζήτησε βοήθεια, γιατί, όπως είπε, τα χτυπούσε η μητέρα τους.

Η 49χρονη συνελήφθη, ενώ, όπως αποκαλύπτεται, η κατηγορούμενη φέρεται να τα κακοποιούσε συχνά, τα τρία αυτά χρόνια που ζούσαν μαζί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 για την υπόθεση, ο πρόεδρος του ΔΣ του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε ότι αυτά τα παιδιά «το μόνο που θυμούνται είναι η απόρριψη».

Είναι τρεις οι φορές που βρέθηκαν σε διαφορετικούς χώρους, είπε ο κ. Γιαννόπουλος και διευκρίνισε πως «εμείς πιστεύουμε ότι η υιοθεσία είναι ευλογία».

«Ήταν κοντά μας για δύο χρόνια τα παιδιά πριν υιοθετηθούν. Επιδιώκουμε πάντα τα παιδιά να πάνε σε οικογένειες. Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της Περιφέρειας βάσει νόμου να ελέγχει τακτικά αν είναι κατάλληλη η οικογένεια και να έχει την εποπτεία της υιοθεσίας», ανέφερε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Εξήγησε για την συγκεκριμένη περίπτωση, ότι μόλις ενημερώθηκαν από την γειτόνισσα, αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία αλλά και την εισαγγελέα.

«Θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα, που τα προστάτευσε, τα αγκάλιασε και δεν φοβήθηκε κάποια ενδεχόμενη επιρροή», σχολίασε για τη γειτόνισσα, στην οποία κατέφυγαν τα δύο ανήλικα παιδιά.

«Με μεγάλη χαρά θα τα δεχτούμε στην αγκαλιά του Χαμόγελου αλλά πιστεύουμε ότι πολύ καλύτερα θα είναι μια οικογένεια, που γνωρίζουν τα παιδιά ήδη. Υπάρχουν κάποιοι, που ενδιαφέρονται πραγματικά», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ