Ζάκυνθος: Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση κακοποίησης των δύο παιδιών από την μητέρα τους – Ο εφιάλτης των 3 ετών και η αυτοχειρία του συζύγου

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ζάκυνθο, όπου μία 49χρονη μητέρα συνελήφθη ύστερα από καταγγελία για κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών της.

Ο εφιάλτης που ζούσαν τα δύο παιδιά, ένα κορίτσι 9 ετών και ένα αγόρι 12 ετών, αποκαλύφθηκε χθες το μεσημέρι, όταν το αγοράκι έτρεξε στο σπίτι μίας γειτόνισσάς τους, στο χωριό Άγιος Δημήτρης, και ζήτησε βοήθεια, γιατί, όπως είπε, τα χτυπούσε η μητέρα τους.

Αμέσως έκαναν καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές. Σε λίγη ώρα αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας, συνέλαβαν την μητέρα και πήραν τα παιδιά.

Ο σύζυγος της 49χρονης, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είχε αυτοκτονήσει μόλις πριν από 10 ημέρες. Τα δύο παιδιά είχαν υιοθετηθεί από το ζευγάρι πριν από περίπου τρία χρόνια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις καταθέσεις τους τα παιδιά είπαν, ότι η γυναίκα τα κακοποιούσε συχνά, όλα αυτά τα χρόνια που ζούσαν μαζί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα παιδιά είχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης σε σημεία του σώματος τους, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς που τα εξέτασαν.

Αυτή τη στιγμή τα παιδιά βρίσκονται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, ενώ η 49χρονη κρατείται στο ΑΤ Ζακύνθου και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σύζυγος της 49χρονος αυτοκτόνησε με καραμπίνα στις 27 Μαρτίου, για οικονομικούς, πιθανότατα λόγους. Είχε αφήσει πίσω του κάποια σημειώματα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αυτή την πράξη.

Μάλιστα, τότε, η 49χρονη έκανε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητούσε αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις χρημάτων για τα παιδιά της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείωμα, που άφησε ο αυτόχειρας δεν υπήρχε κάποια νύξη για ενδοοικογενειακή βία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ