Ζάκυνθος: Γόνος εφοπλιστικής οικογένειας πίσω από τη δολοφονία του 54χρονου; – Πού στρέφονται οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο έπειτα από την ενέδρα θανάτου. Όπως αναφέρει η Espresso ύποπτος στην υπόθεση της άγριας εκτέλεσης θεωρείται γόνος πασίγνωστης εφοπλιστικής οικογένειας.

Ο Ντίμης Κορφιάτης είχε κατονομάσει τον επιχειρηματία ως εμπλεκόμενο στη δολοφονία της συζύγου του πέρσι.

Ο 54χρονος, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, φαίνεται πως είχε λάβει τα μέτρα του, καθώς κυκλοφορούσε πάντα με θωρακισμένο όχημα, ενώ είχε μαζί του και ιδιωτικό ένοπλο φρουρό. Ωστόσο, φαίνεται πως οι δράστες είχαν μελετήσει άριστα τις κινήσεις του και τον πυροβόλησαν μέσα από το αυτοκίνητό τους, τη στιγμή που ο γνωστός επιχειρηματίας έμπαινε στο γραφείο του λογιστή του και πριν προλάβει ο φρουρός να αντιδράσει, καθώς και ο ίδιος τραυματίστηκε από τις ριπές.

Μήνυση

Το γεγονός που προκαλεί εντύπωση, όμως, είναι ότι ο Ντίμης Κορφιάτης, με μήνυση που είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2020, είχε κατονομάσει τους ανθρώπους που είχε ο ίδιος αναγνωρίσει ότι κρύβονταν πίσω από την επίθεση εναντίον του και της συζύγου του. Η μήνυση στρεφόταν κατά οκτώ ατόμων, στα οποία, σύμφωνα με τον Ντίμη Κορφιάτη, περιλαμβανόταν και ο δολοφόνος της συζύγου του. «Ως φυσικό αυτουργό-δράστη της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας από φωτογραφίες των δραστών, προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες σε εμένα από την Αστυνομία, τον… Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του», αναφερόταν στη μήνυση που είχε υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Μαντάς.

Παράλληλα η Αστυνομία ψάχνει στο παρελθόν και στις υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί ο επιχειρηματίας σε μια προσπάθεια να βρει την άκρη του αιματοβαμμένου νήματος της στυγερής δολοφονίας. Το ίδιο το θύμα, πάντως, φαίνεται ότι είχε προαισθανθεί ότι το τέλος του πλησίαζε! «Θα με σκοτώσουν!» φέρεται ότι είχε πει σε έναν φίλο του μόλις μία εβδομάδα πριν από τον θάνατό του. Το ίδιο ανέφερε και ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Μαντάς, λέγοντας ότι ο 54χρονος είχε εκφράσει τους φόβους του στο στενό περιβάλλον του. «Ο επιχειρηματίας είχε εκφράσει τους φόβους του στους οικείους του. Από τον Δεκέμβριο του 2020 είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και είχε κατονομάσει αυτούς που συμμετείχαν στη δολοφονία της συζύγου του» δήλωσε ο κ. Μαντάς.

Κυκλώματα της νύχτας

Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, τον περασμένο Ιούνιο, η δολοφονική επίθεση ήταν αποτέλεσμα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, καθώς ο 54χρονος επιχειρηματίας φαίνεται να είχε πλούσιο παρελθόν με κυκλώματα της νύχτας. Μάλιστα, οι δράστες τότε είχαν καταφέρει να διαφύγουν πιθανότατα από το νησί μέσω θαλάσσης, περνώντας στην απέναντι ακτή της Πελοποννήσου και στην Κυλλήνη. Πλέον, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχει φτάσει στη Ζάκυνθο και διενεργεί έρευνες, μαζί με τους συναδέλφους τους της τοπικής Ασφάλειας για τη νέα μαφιόζικη εκτέλεση. «Οδηγός» στις έρευνες των αστυνομικών αποτελεί ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες για τη διαφυγή τους από το κέντρο της πόλης και το οποίο βρέθηκε καμένο σε ερημική περιοχή, κοντά στην κοινότητα Ροδιές. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός πως μέσα στο καμένο αυτοκίνητο βρέθηκε και το υποπολυβόλο Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι πληρωμένοι δολοφόνοι, προκειμένου να «γαζώσουν» τον γνωστό επιχειρηματία.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ