Ζάκυνθος: Ο 54χρονος που εκτελέστηκε είχε καταθέσει μήνυση εναντίον 8 ατόμων – “Αναγνώρισα τον δολοφόνο”

Των Θ. Πάνου & Α. Κανδύλη,

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου μετά τη δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος, τον περασμένο Ιούνιο, είχε γλιτώσει από μαφιόζικη ενέδρα εναντίον του, κατά την οποία έχασε τη ζωή της η σύζυγός του, μητέρα τριών παιδιών. Τότε, οι δύο δράστες έστησαν καρτέρι θανάτου στο ζευγάρι στην περιοχή του Αγίου Σώστη και πυροβόλησαν εν ψυχρώ την 37χρονη Χριστίνα, ενώ βρισκόταν επάνω στη μηχανή που οδηγούσε ο σύζυγός της. Οι δολοφόνοι, οι οποίοι πιθανότατα ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, οδηγούσαν λευκή μηχανή, ενώ στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες από 45άρι πιστόλι. Από την «κινηματογραφική» επίθεση, η άτυχη γυναίκα έχασε ακαριαία τη ζωή της, ενώ ο σύζυγός της τραυματίστηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Στη νέα δολοφονική επίθεση, όμως, που έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής στην πόλη της Ζακύνθου, οι εκτελεστές κατάφεραν να βρουν τον στόχο τους. Ο 54χρονος, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, φαίνεται πως είχε λάβει τα μέτρα του, καθώς κυκλοφορούσε πάντα με θωρακισμένο όχημα, ενώ είχε μαζί του και ιδιωτικό ένοπλο φρουρό. Ωστόσο, φαίνεται πως οι δράστες είχαν μελετήσει άριστα τις κινήσεις του και τον πυροβόλησαν μέσα από το αυτοκίνητό τους, τη στιγμή που ο γνωστός επιχειρηματίας έμπαινε στο γραφείο του λογιστή του και πριν προλάβει ο φρουρός να αντιδράσει, καθώς και ο ίδιος τραυματίστηκε από τις ριπές.

Μήνυση

Το γεγονός που προκαλεί εντύπωση, όμως, είναι ότι ο Ντίμης Κορφιάτης, με μήνυση που είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2020, είχε κατονομάσει τους ανθρώπους που είχε ο ίδιος αναγνωρίσει ότι κρύβονταν πίσω από την επίθεση εναντίον του και της συζύγου του. Η μήνυση στρεφόταν κατά οκτώ ατόμων, στα οποία, σύμφωνα με τον Ντίμη Κορφιάτη, περιλαμβανόταν και ο δολοφόνος της συζύγου του. «Ως φυσικό αυτουργό-δράστη της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας από φωτογραφίες των δραστών, προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες σε εμένα από την Αστυνομία, τον … Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του», αναφερόταν στη μήνυση που είχε υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Μαντάς.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ