Ζάκυνθος: Ένταση και σκληρές εικόνες από τη σύλληψη δεκάδων Κουβανών στο αεροδρόμιο

Εικόνες σκληρές, που προκαλούν σοκ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την επιχείρηση σύλληψης Κουβανών μεταναστών, στη Ζάκυνθο. Δεκάδες Κουβανοί, μεταξύ των οποίων και γυναίκες με παιδιά, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Ιταλία, την Τετάρτη. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Σε βίντεο που δημοσίευσε χρήστης του Facebook, καταγράφονται οι στιγμές έντασης μέσα στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Οι Κουβανοί κάθονται στο πάτωμα, αρνούμενοι να ακολουθήσουν τους ένστολους, ενώ αστυνομικοί τους τραβούν, προκειμένου να σηκωθούν και να μπουν στα λεωφορεία, που θα τους μετέφεραν σε ξενοδοχείο. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο φαίνονται δύο άνδρες με πολιτικά να σέρνουν από τα πόδια έναν Κουβανό.

Την ίδια στιγμή, σε άλλο πλάνο, διακρίνεται ένα παιδάκι να κλαίει στην αγκαλιά ενός ενήλικα. Σύμφωνα με το imerazante.gr, ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι Κουβανοί θα κρατούνταν προσωρινά στο ξενοδοχείο, μέχρι να προχωρήσει η διοικητική διαδικασία για την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Δείτε το βίντεο:

Ζάκυνθος: Δεκάδες συλλήψεις – Και έγκυες μεταξύ των μεταναστών

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, περισσότεροι από 80 Κουβανοί μετανάστες επιχείρησαν την Τετάρτη να πετάξουν για Μιλάνο, με πτήση από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Τριάντα από αυτούς έφτασαν στις 17.15 στο αεροδρόμιο του νησιού, προκειμένου να επιβιβαστούν στην πτήση των 18.20 για Μιλάνο. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι Κουβανοί προσπάθησαν να ανακατευτούν με τους Ιταλούς τουρίστες που επέστρεφαν στη χώρα τους, έγιναν όμως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο αεροδρόμιο και συνελήφθησαν.

Λίγη ώρα πριν από την πτήση, είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο κι άλλοι συμπατριώτες τους, περισσότεροι από 50, οι οποίοι επίσης και συνελήφθησαν. Μεταξύ των μεταναστών ήταν και έγκυες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι περισσότεροι Κουβανοί -65 στον αριθμό- μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο του Λαγανά, αν και αντέδρασαν έντονα και αρνήθηκαν να φύγουν από το αεροδρόμιο. Τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν σε κέντρα προαναχώρησης σε Κόρινθο και Αττική. Επίσης, 19 αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς είχαν σε ισχύ το 25ήμερο μέσα στο οποίο υποχρεούνται να φύγουν από την Ελλάδα και να επιστρέψουν στη χώρα τους, ενώ πιθανολογείται ότι υπάρχουν κι άλλοι συμπατριώτες τους, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν και δεν πήγαν στο αεροδρόμιο.

Οι Κουβανοί εγκατέλειψαν τη χώρα τους και μέσω Ρωσίας έφτασαν στο Βελιγράδι, όπου κατάφεραν να θεωρήσουν βίζες. Κάποιοι πέρασαν στην Ελλάδα μέσω Σκοπίων και κάποιοι από την Αλβανία. Στη συνέχεια, με διάφορα μέσα έφτασαν στην Κυλλήνη και περνούσαν λίγοι – λίγοι, ώστε να μην δώσουν στόχο στη Ζάκυνθο, απ’ όπου και προσπάθησαν να πετάξουν για Μιλάνο, καθώς είχαν κλείσει τα εισιτήριά τους διαδικτυακά. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τις αρχές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ