Ζάκυνθος: Δικάζεται αύριο στο αυτόφωρο η νοσηλεύτρια – «Απίστευτο κι όμως το ζούμε» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Στο αυτόφωρο δικάζεται αύριο το μεσημέρι η νοσηλεύτρια που συνελήφθη στη Ζάκυνθο, γιατί δεν εμπόδισε έναν πατέρα να πάρει διά της βίας το παιδί του από το νοσοκομείο του νησιού, όπου φιλοξενείτο με εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με ενημέρωση που κάνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. η νοσηλεύτρια προσήλθε σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα και μετά την κατάθεσή της αφέθηκε ελεύθερη. Δικάζεται αύριο, στο αυτόφωρο.

«Είμαστε οργισμένοι για την δικαστική περιπέτεια μια νοσηλεύτριας που πήγε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου να κάνει βάρδια στην παιδιατρική κλινική και βρέθηκε φυλακισμένη ένα 24ωρο και κατηγορούμενη αύριο μεσημέρι στο αυτόφωρο με τις σοβαρές κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο με δόλο ή χωρίς δόλο. Απίστευτο και όμως το ζούμε και αυτό!» σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και συμπληρώνει: «Τι ζει αυτή η συνάδελφος; Τι απίστευτη ταλαιπωρία. Είμαστε όλοι στο πλευρό της».

Όπως αναφέρει, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όπου φιλοξενούνται παιδιά με εισαγγελική εντολή, αντιμετωπίζουν κινδύνους. «Και δεν είναι και λίγα. Πάνω από 70 αυτή τη στιγμή», τονίζει και καταλήγει: «Αντί να απολογείται το σύστημα πρόνοιας που έχει δεκάδες κλειστές πτέρυγες φιλοξενίας παιδιών, αντί να απολογείται το νέο Υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, βρίσκονται οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων εκτεθειμένοι στη δικαιοσύνη. Ντροπή».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ