Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Δεν εντοπίστηκαν μετανάστες στη νησίδα

Λήξη συναγερμού στον Έβρο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στη νησίδα που βρίσκεται στην ελληνική πλευρά. 

Είχε προηγηθεί επιχείρηση έρευνας από τις ελληνικές Αρχές.

“Έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα”.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν νωρίτερα ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον Έβρο που πραγματοποιήθηκε έπειτα από ενημέρωση για την ύπαρξη μεταναστών σε νησίδα χωρίς να βρεθεί κανείς.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο η γνωστοποίηση για τη δήθεν ύπαρξη μεταναστών στη νησίδα έγινε από την Τουρκία μέσω του κέντρου Καπετάν Αντρέεβο το απόγευμα και ανέφερε για περίπου 400 άτομα που βρίσκονταν στη νησίδα με συντεταγμένες που έδειχναν ότι βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Στο σημείο μετέβη μια βάρκα με έξι αστυνομικούς, ένα στέλεχος της Frontex και δύο του Ερυθρού Σταυρού, όπου όμως δεν εντόπισαν κανέναν μετανάστη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ