Υπόθεση Βαλυράκη: Προσπάθησαν να “κουκουλώσουν” το βίντεο δηλώνει στο enikos.gr ο συνήγορος της οικογένειας

Σε νέες καταγγελίες “φωτιά” προχωρά ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη και ενός νέου βίντεο, το οποίο, όπως τονίζει, αποδεικνύει πως o θάνατος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Καλοφωτιά

“Τόσο τα ιατροδικαστικά έγγραφα, όσο και οι μάρτυρες, επιβεβαιώνουν ότι στην υπόθεση αυτή έχουμε μια εγκληματική ενέργεια. Είναι μια υπόθεση για την οποία έρχονται συνεχώς στοιχεία και υπάρχει μια μεγάλη δυναμική και πραγματικά όποιος τολμήσει να τη βάλει στο αρχείο θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα” δηλώνει στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης.

μανώλης φωτάκης

“Πρωτίστως υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία, τα οποία δεν τα είχε επεξεργαστεί η έρευνα. Δεν τα έχει επεξεργαστεί ως όφειλε, ο εποπτεύων την ανάκριση εισαγγελέας μαζί με τους προανακριτικούς υπαλλήλους. Έχουν συμβεί ολιγωρίες και πράγματα, τα οποία τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα και γι’ αυτό έχουν επιληφθεί κι άλλες Αρχές για να τα ελέγξουν όλα αυτά και πειθαρχικά και ποινικά” σημειώνει.

γράφημα βαλυράκης

Υπόθεση Βαλυράκη: “Το μόνο που προσπάθησαν να κάνουν, είναι να κουκουλώσουν αυτό που αποδεικνύει το βίντεο”

Μιλώντας για το σχετικό βίντεο για την υπόθεση Βαλυράκη, που, όπως λέει, αποδεικνύει ότι “πρόκειται για εγκληματική ενέργεια”, κάνει λόγο για συγκάλυψη.

“Υπάρχει συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο μάλιστα υπήρχε εξαρχής στη δικογραφία, το οποίο το ανέλυσε ειδικός επιστήμονας, από τους αρίστους που έχουμε στη χώρα μας και βρίσκει ξεκάθαρα ότι αυτό που έγινε και αυτό που καταθέτουν οι μάρτυρες, το ότι ένα σκάφος έκανε κύκλους γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και μετά -στο δεύτερο καρέ- εξαφανίστηκε με υπερβολική ταχύτητα και έκανε απόνερα.

Αυτό, λοιπόν το βίντεο όφειλαν να το αναλύσουν και όφειλαν να βρουν ποιος ήταν αυτός που το έκανε. Σήμερα, με τα τεχνικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό. Εμείς φωνάζαμε εξαρχής ότι πρέπει να επιληφθούν έγκυρες και έμπειρες υπηρεσίες, όπως υπάρχουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Το μόνο, όμως που προσπάθησαν να κάνουν, είναι να το κουκουλώσουν”, αναφέρει.

σήφης βαλυράκης

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης και όσα καταγγέλλει ο Μ.Φωτάκης για τη στάση των επαγγελματιών αλιέων της περιοχής.

“Όλος ο συρφετός των εκεί επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι είναι ένα Σωματείο, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και ισχυρίστηκαν ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε βγει κανένας στη θάλασσα. Φανταστείτε, θέλουν να πείσουν ότι εκείνη την ημέρα, που ήταν χαρά Θεού, Αλκυονίδες μέρες, δεν βγήκε στη θάλασσα ούτε ένας.

Ενώ, λοιπόν έχει συμβεί αυτό, αντί να πάρουν τα GPS, αντί να πάνε να ελέγξουν τα στίγματά τους -γιατί εκείνη την ημέρα είχαν βγει στην περιοχή 6-7 σκάφη- πήγαν και δημιούργησαν άλλοθι σε αυτόν που το έκανε. Οι ύποπτοι είχαν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο χρόνο και πήραν το σκάφος, το πήγαν αλλού και το εξαφάνισαν για μήνες” λέει.

Κλείνοντας, ο Μ.Φωτάκης τονίζει ότι “η οικογένεια δεν έχει ησυχάσει καθόλου και παλεύει για τον στόχο της, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, και είναι καθήκον μας να το πετύχουμε μαζί με το συνάδελφο, τον Κώστα Παπαδάκη, με τον οποίο την εκπροσωπούμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ