Σήφης Βαλυράκης: “Θα πάμε την υπόθεση μέχρι το τέλος” – Η αποκάλυψη για νέο βίντεο

Την αποφασιστικότητα της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη να “πάει την υπόθεση μέχρι τέλους” υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας του πρώην υπουργού, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη και ενός νέου βίντεο. Σε δηλώσεις του στο “ΚΡΗΤΗ TV”, ο Μανώλης Φωτάκης τόνισε πως “έχουμε τεράστια κενά, ερωτηματικά και απορίες που πηγάζουν από το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν στοιχεία, σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του πρώην υπουργού και βουλευτή Χανίων επί σειρά ετών προήλθε από εγκληματική ενέργεια -μάλιστα ένα στοιχείο απ’ αυτά προέκυψε μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης πρωτοδίκως- παρόλα αυτά η υπόθεση αυτή λιμνάζει”.

“Θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους. Η υπόθεση θα αναδειχθεί ή έτσι ή αλλιώς. Θα πάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν τέλει και εκεί τα πράγματα πλέον θα κριθούν. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχουν στοιχεία, μαρτυρικές καταθέσεις, ιατροδικαστικά έγγραφα τα οποία πιστοποιούν ότι ο άνθρωπος αυτός δέχτηκε επίθεση και χτυπήματα στο κεφάλι…”, συνέχισε ο εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην Ερέτρια, στις 24 Ιανουαρίου 2021.

“Έχουμε ένα βίντεο το οποίο δείχνει ένα άλλο σκάφος το οποίο κάνει κύκλους γύρω από το φουσκωτό του πρώην υπουργού, και μετά εξαφανίζεται με μεγάλη ταχύτητα προς το αλιευτικό καταφύγιο της Χαλκίδας”, αποκάλυψε ο δικηγόρος και πρόσθεσε πως “παρόλα αυτά περιμένουμε και την κρίση του εισαγγελέα εφετών, ευελπιστώντας ότι θα γίνει το αυτονόητο. Ότι τουλάχιστον η υπόθεση θα πρέπει να πάει για περαιτέρω έρευνα. Για εμάς θα έπρεπε ήδη να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη”.

Σήφης Βαλυράκης: “Δέχτηκε 15 χτυπήματα από διαφορετικά όργανα”

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στην Ερέτρια στις 24 Ιανουαρίου, είδηση που συγκλόνισε τον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο.

Η δικογραφία, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου του Σήφη Βαλυράκη δεν έχει τεθεί στο αρχείο, όπως λανθασμένα ευρέως διαδόθηκε, λόγω της διάταξης που εκδόθηκε από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ούτε και πρέπει να τεθεί σύμφωνα με τους συνηγόρους παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλη Φωτάκη και Κώστα Παπαδάκη.

Όπως αναφέρουν «αυτό δεν πρέπει να συμβεί γιατί από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ατύχημα αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πιο συγκεκριμένα :

Από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, όπως έχουν αξιολογηθεί και από την τεχνική σύμβουλο – ιατροδικαστή της οικογένειας, προκύπτει ότι τα δέκα πέντε (15) χτυπήματα που έφερε ο θανών, τα περισσότερα στο κεφάλι, πρόσωπο, αυχένα κλπ, έχουν προκληθεί από διαφορετικά μεταξύ τους όργανα.
Η συμβατότητα ορισμένων από τα χτυπήματα αυτά με προπέλα σκάφους δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά έχουν προκληθεί από αυτήν, ενώ οι περιστάσεις και τα ευρήματα της δικογραφίας σχεδόν αποκλείουν οποιαδήποτε προσέγγιση του σώματος του θανόντος με την προπέλα του δικού του σκάφους, ενώ επίσης από τα ίδια ευρήματα και στοιχεία αποκλείεται η περίπτωση της εκούσιας πτώσης του στην θάλασσα και η ανατροπή του σκάφους από θαλασσοταραχή ή άλλη αιτία.
Από το βιντεοληπτικό υλικό που βρίσκεται στην δικογραφία προκύπτει (ύστερα από επεξεργασία του τεχνικού συμβούλου μας και αφού οι αρμόδιες αρχές απέτυχαν να την πραγματοποιήσουν) προσέγγιση άλλου σκάφους δίπλα στο φουσκωτό σκάφος του Σήφη Βαλυράκη και η πραγματοποίηση κυκλικών κινήσεων γύρω από αυτό.
Από τις καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τα διαδραματιζόμενα από διαφορετικό σημείο και σε συνεχόμενο χρόνο στο Νησί των Ονείρων, προκύπτει ότι :

α) Το σκάφος το οποίο προσέγγισε το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη ήταν ένα αλιευτικό σκάφος, οι επιβαίνοντες στο οποίο προκάλεσαν λογομαχία μαζί του,

β) Ενώ ο δεύτερος εκ των μαρτύρων περιγράφει με σαφήνεια την εκ μέρους του ενός εκ των επιβαινόντων στο αλιευτικό σκάφος επανειλημμένη σκόπιμη πλήξη του Σήφη Βαλυράκη στο κεφάλι με κοντάρι, μέχρι που αυτός έπεσε πλέον στην θάλασσα. Τα πρόσωπα τα οποία κατονομάζει ο μάρτυρας έχουν ταυτοποιηθεί και εκλήθησαν σε ανωμοτί κατάθεση και έγγραφες εξηγήσεις.

Η παρά τα παραπάνω στοιχεία, έκδοση της απορριπτικής διάταξης από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, μετά τις έγγραφες εξηγήσεις των υπόπτων και με φανερά ελλιπείς τις κατά νόμο επιβαλλόμενες έρευνες των πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης από τις αρμόδιες προανακριτικές αρχές, όπως ο γεωγραφικός εντοπισμός του ύποπτου σκάφους, η κίνηση των αλιευτικών σκαφών στην επίδικη περιοχή την συγκεκριμένη ώρα, ο γεωγραφικός εντοπισμός των ίδιων των υπόπτων και η πληρέστερη επεξεργασία του φωτογραφικού και βιντεοληπτικού υλικού, δημιουργεί εύλογες απορίες για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης”.

Οι συνήγοροι προσθέτουν ότι «ύστερα από όλα τα παραπάνω, η οικογένεια του εκλιπόντος άσκησε ως είχε δικαίωμα προσφυγή στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Χαλκίδας, όπου και εκκρεμεί η κρίση της απορριπτικής διάταξης σε δεύτερο βαθμό, με την εύλογη αξίωση και προσδοκία να μην κλείσει η υπόθεση, αλλά να συνεχιστεί η ανάκριση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Είναι αυτονόητο ότι η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη ούτε κατασκευάζει ενόχους, ούτε έχει οποιοδήποτε συμφέρον από τον χαρακτηρισμό του θανάτου του ως ανθρωποκτονίας. Αδιαπραγμάτευτη θέση της αποτελεί η συνέχιση της δικαστικής – ανακριτικής έρευνας της υπόθεσης και ακαθησύχαστη είναι η αγωνία της για την αναζήτηση της αλήθειας, στην οποία με όλες της τις δυνάμεις προσπαθεί να συμβάλει, χωρίς να ενοχοποιεί οποιονδήποτε. Θα αποτελούσε όμως ύβρη προς την δικαιοσύνη και προς την ιστορία του Σήφη Βαλυράκη, μίας εμβληματικής φυσιογνωμίας της αντίστασης ενάντια στην δικτατορία, να κλείσει η υπόθεση αυτή τόσο επιπόλαια και να χαρακτηριστεί ως ατύχημα μία πράξη, που όλα δείχνουν ότι είναι δολοφονία».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.