Υπόθεση Novartis: Τι ζητούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για την Ελένη Τουλουπάκη

Της Άννας Κανδύλη

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τα αδικήματα της κατάχρηση εξουσίας, παράβασης καθήκοντος, ψευδούς βεβαίωσης, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής.

Για τους επίκουρους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη ο κ. Ζαχαρής όπως και ο συνάδελφός του Λάμπρος Σοφουλάκης με τον οποίον διενήργησαν την προκαταρκτική έρευνα μετά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, εκτιμά ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και η δικογραφία τίθεται στο αρχείο.

Στο «στόχαστρο» Αγγελής, Ράικου,Μανιαδάκης, Φρουζής, Μανίας

Αντιθέτως ο κ. Σοφουλάκης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , καταλήγει πως οι εισαγγελείς, και η κ. Τουλουπάκη δηλαδή, ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φέρεται να αναφέρει ωστόσο ότι κατά την έρευνα προέκυψαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα τα οποία ζητά να ερευνηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών, για τους:

-Γιάννη Αγγελή, για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση σχετικά με όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελείς και στην προανακριτική επιτροπή. Επίσης, για παράβαση καθήκοντος αναφορικά με τα στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς αλλά και την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων πολιτικών προσώπων τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σοφουλάκης κάνει λόγο για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων ενόψει των επικείμενων εκλογών και ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

-Ελένη Ράικου, για ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση λόγω των όσων κατέθεσε τα οποία θεωρεί μη αληθή.Επίσης, για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης εξαιτίας της εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση Novartis.

-Νικόλαος Μανιαδάκης για ψευδορκία.

-Κωνσταντίνος Φρουζής για ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση

-Νικόλαος Μανίας για ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της διχογνωμίας μεταξύ των δύο αντεισαγγελέων, ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη ο οποίος θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ