Υπόθεση Κολωνού – Δικηγόρος κατηγορουμένων: «Οι εντολείς μου υποστηρίζουν ακόμη την αθωότητά τους – Θα αιτηθούν αναστολή της εκτέλεσης της ποινής»

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την επιβολή ποινών στους καταδικασθέντες για την υπόθεση μαστροπείας στον Κολωνό, η δικηγόρος των κατηγορουμένων, Βάσω Πανταζή, δήλωσε ότι οι εντολείς της υποστηρίζουν ακόμη την αθωότητά τους και ότι θα αιτηθούν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό για τον Ηλία Μίχο, τον «Μιχάλη» και την μητέρα της 12χρονης

Μιλώντας στο MEGA, η κυρία Πανταζή σημείωσε ότι “οι ποινές οι οποίες προβλέπονται για το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν οι εντολείς μου, που είναι γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής, κυμαίνονται από ένα έτος φυλάκισης έως 8 έτη κάθειρξης“.

Αναφερόμενη στην πρόταση της εισαγγελέως, η δικηγόρος των κατηγορουμένων υπογράμμισε ότι έχει προταθεί η ποινή των 6 ετών καθείρξεως για τον καθένα. Παρ’ όλα αυτά “αναγνωρίστηκε και στους τρεις εντολείς μου το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, δηλαδή ότι μέχρι τη μέρα για την οποία καταδικάστηκαν από το δικαστήριο για την πράξη η οποία τους αποδίδεται, είχανε ζήσει σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, δεν είχανε παρανομήσει”.

Κολωνός: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο και στη μητέρα της 12χρονης ζήτησε η εισαγγελέας

Όσον αφορά στην έκτιση της ποινής, διευκρίνισε ότι αυτό σχετίζεται με την εφετειακή ποινή, δηλαδή την ποινή στην οποία θα καταλήξει το εφετείο κατά την τελική εκδίκαση της υπόθεσης. “Αυτό που προβλέπει ο νόμος, σε κάθε περίπτωση, είναι η έκτιση των 3/5 της ποινής. Θα παραμείνουν στο κατάστημα κράτησης μέχρι να συμπληρωθούν με μεικτό χρόνο, δηλαδή και με μεροκάματα και με πραγματικό χρόνο παραμονής, τα 3/5 της ποινής”, ανέφερε.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι τη δεδομένη στιγμή επειδή οι κατηγορούμενοι δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα, το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει ενεργό. Έτσι, κατέληξε ότι οι κατηγορούμενοι “θα αιτηθούν την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής και μένει να δούμε το δικαστήριο τι θα κρίνει”.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ