Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό για τον Ηλία Μίχο, τον «Μιχάλη» και την μητέρα της 12χρονης

Με ομόφωνη απόφασή του το Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, απέρριψε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στον Ηλία Μίχο ενώ δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και στην μητέρα του κοριτσιού με πλειοψηφία 6-1.

Της Άννας Κανδύλη

Ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον αποκαλούμενο «Μιχάλη». Όσον αφορά στους άλλους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου που σημαίνει μειωμένη ποινή.

Νωρίτερα η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε προτείνει να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και στην μητέρα του κοριτσιού είχε προτείνει η εισαγγελική λειτουργός λόγω της απαξίας του αδικήματος της πλημμεληματικής εκβίασης που καταδικάστηκε και της παραμέλησης που είχε επιδείξει στο παιδί.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου σε όσους έχουν τελέσει την αξιόποινη πράξη μόνο μία φορά και όχι σε όσους τους αποδίδεται κατ’ εξακολούθηση. Επίσης πρότεινε να μην αναγνωριστεί σε κανέναν η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη ενώ ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας σε έναν εκ των καταδικασμένων που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» που καταδικάστηκε για διακεκριμένη μαστροπεία και πορνογραφία η εισαγγελέας είχε προτείνει να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ