Υπάλληλος του “Σωτηρία” μήνυσε αστυνομικούς για αδικαιολόγητη βία κατά ασθενούς με ψυχιατρικά προβλήματα

Μήνυση σε βάρος αστυνομικών κατέθεσε εργαζόμενη του νοσοκομείου “Σωτηρία”, καθώς όπως αναφέρει, έγινε μάρτυρας λεκτικής και σωματικής βίας μίας ασθενούς, την οποία συνόδευαν στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, στις 22 Ιουνίου οι αστυνομικοί συνόδευαν με χειροπέδες τη γυναίκα στο τμήμα της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου. Η ασθενής που έχρηζε σύμφωνα με την μήνυση ψυχιατρικής βοήθειας, καθόταν στην αναμονή για περίπου τρεις ώρες και τότε σηκώθηκε. Όπως αναφέρει η καταγγελία ένας εκ των αστυνομικών άσκησε υπέρμετρη σωματική βία στη γυναίκα δίχως να υπάρχει λόγος, ενώ όπως τονίζει η εργαζόμενη που κατέθεσε τη μήνυση, στις δικές της παραινέσεις προς τους αστυνομικούς να σταματήσουν να είναι βίαιοι, αυτοί απάντησαν «να κοιτάζει τη δουλειά της».

Δείτε το έγγραφο της μήνυσης:

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση της καταγγέλλουσας στο Facebook:

Στο τμήμα Επειγόντων που εργάζομαι στο νοσοκομείο Σωτηρία και σε εφημερία ψυχιατρικής κλινικής, ασθενής συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς μπροστά στα μάτια μου, στη βάρδια μου δέχτηκε επίθεση και λεκτική και σωματική από τον έναν από αυτούς.

Διαμαρτυρήθηκα, φώναξα, κάλεσα αστυνομία γιατί θεώρησα απαράδεκτο μια κοπέλα που περιμένει στο χώρο αναμονής του νοσοκομείου και χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας, να γίνεται έρμαιο του εκνευρισμού του αστυνομικού που τη συνοδεύει.

Η κοπέλα τόλμησε να σηκωθεί απλά από την καρέκλα που περίμενε κοντά στο τρίωρο.

Ο αστυνομικός εκνευρίστηκε τη βούτηξε από το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια και σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της. Δεν τον προκάλεσε, δεν προσπάθησε να διαφύγει, δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τη βία του.

Μου είπαν κι αυτός κ ο συνάδελφος του “να κοιτάζω τη δουλειά μου”.

Η δουλειά μου λοιπόν είναι να εξυπηρετώ ασθενείς. Κ οι ψυχιατρικοί ασθενείς δεν είναι ασθενείς β κατηγορίας!!!! Είναι άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας κ όχι προπηλακισμού!!!

Να σέβονται οι κύριοι αστυνομικοί λοιπόν τον ιερό χώρο ενός νοσοκομείου κ τους ασθενείς που συνοδεύουν. Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να κλείσει τα μάτια και να κάνω ότι δεν είδα. Οι ψυχιατρικοί ασθενείς είναι άνθρωποι που πρέπει να συνοδεύονται από ανθρώπους με ενσυναίσθηση γιατί δεν είναι σάκοι του μποξ. Είναι ματωμένες ψυχές κ οφείλουμε να τους προστατεύουμε.

Σήμερα κατέθεσα μήνυση κ θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν βάζω ένα λιθαράκι για την προστασία τους. Μας αφορά όλους.

Δείτε την ανάρτηση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ