Υγειονομικοί: Πόσες πράξεις αναστολής έχουν επιδοθεί, πόσοι έχουν κάνει αιτήσεις ακύρωσης

Τα στοιχεία σχετικά με τις αναστολές των υγειονομικών, έδωσε στη δημοσιότητα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία συμμετείχε σήμερα για πρώτη φορά με αυτή την ιδιότητα στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Κληθείσα να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι έχουν επιδοθεί 5.305 πράξεις αναστολής στο σύνολο των εργαζομένων στην Υγεία -ποσοστό 5,08% του συνόλου των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά στα νοσοκομεία, έχουν επιδοθεί πράξεις αναστολής στο 2,1% των γιατρών (447 σε σύνολο 21.000), σε 2.700 νοσηλευτές (σε σύνολο 40.000) και σε 879 εργαζομένους ως διοικητικό προσωπικό (σε σύνολο 11.960).

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, τόνισε ότι “τα ποσοστά δεν είναι πολύ μεγάλα” και “είμαστε σε συνεχή επαφή με τις ΥΠΕ”.

Όπως εκτίμησε, “φαίνεται ότι τα προβλήματα μπορεί να λυθούν και όπου χρειαστεί γίνονται μετακινήσεις συναδέλφων”, ενώ αναφέρθηκε στην προκήρυξη νέων θέσεων γιατρών “που θα τρέξουν γρήγορα”.

“Υπάρχουν δυσκολίες, όμως τα πράγματα αντιμετωπίζονται”, πρόσθεσε η Μίνα Γκάγκα.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι έχουν κατατεθεί 500 αιτήσεις ακύρωσης, που βρίσκονται σε φάση ελέγχου από την Επιτροπή.

Μίνα Γκάγκα

 

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απέρριψε το αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε τα αιτήματα, που είχαν καταθέσει Έλληνες υγειονομικοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Τα αιτήματα είχαν καταθέσει 30 επαγγελματίες Υγείας, που εργάζονται σε δημόσιες δομές αλλά και ιδιώτες, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους με τον νόμο που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, ως προϋπόθεση ώστε να συνεχίζουν να εργάζονται.

Οι Έλληνες υγειονομικοί ζητούσαν να επιβληθούν προσωρινά μέτρα (άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου) και να “παγώσει” άμεσα η εφαρμογή του νόμου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τις αιτήσεις προσωρινών μέτρων κρίνοντας ότι “ήταν εκτός του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 39 (προσωρινά μέτρα)”.

Στην απόφασή του σημειώνει ότι εγκρίνει τέτοια αιτήματα μόνο σε εξαιρετική βάση, σε περιπτώσεις δηλαδή που οι αιτούντες θα αντιμετώπιζαν διαφορετικά πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης.

Οι αιτήσεις εκκρεμούν επί του παρόντος ενώπιον του Δικαστηρίου.

ευρωπαϊκό δικαστήριο υγειονομικοί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ