Ξυλοδαρμός στα ΤΕΦΑΑ – Η συγκλονιστική περιγραφή του καθηγητή: ‘Επεσα αναίσθητος και συνέχισε να με χτυπά

Επίθεση καταγγέλλει ότι δέχτηκε ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Δάφνης, Νικόλαος Πατσαντάρας, το Σάββατο, έξω από το κτίριο στο οποίο διδάσκει. Ο καθηγητής είχε μόλις παρκάρει και είδε τον φύλακα να λογομαχεί με έναν νεαρό, ο οποίος δεν ήταν φοιτητής.

Ο άγνωστος νεαρός είχε μαζί του ένα σκύλο ράτσας πίτμπουλ και τον ξυλοκόπησε άγρια.

“Ο φύλακας του έλεγε ότι απαγορεύεται η είσοδος στη σχολή των σκυλιών. Κλείδωσα το αυτοκίνητό μου και ενώ ο νεαρός με προσπέρασε και ο φύλακας συνέχιζε να με προειδοποιεί, του είπα “Λεβέντη μου γιατί δεν σέβεσαι τις υποδείξεις του φύλακα;”, γύρισε και μου είπε “τι σε ενδιαφέρει εσένα, τι σε νοιάζει, ποιος είσαι εσύ;”. Του απάντησα ότι είμαι καθηγητής στη σχολή, ενώ ταυτόχρονα κατάλαβα ότι δεν είναι φοιτητής μας. Τότε άρχισε να τον γρονθοκοπά με μανία, όπως περιγράφει ο κ. Πατσαντάρας.

Δεν σταμάτησε να τον χτυπά ακόμα και όταν έχασε τις αισθήσεις του. Ο δράστης εξαφανίστηκε και αναζητείται.

“Με γρονθοκόπησε τόσο βίαια στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσω αναίσθητος στο έδαφος. Αυτός σύμφωνα με την αναφορά του φύλακα γιατί εγώ είχα χάσει τις αισθήσεις μου, συνέχισε να με χτυπά με κλωτσιές στο πρόσωπο και τα πλευρά. Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου, είδα τον φύλακα από πάνω μου τρομαγμένο και βουρκωμένο να με ρωτά αν είμαι καλά. “Είστε καλά κύριε καθηγητά, είστε ζωντανός;” με ρώταγε. Στο επόμενο στάδιο θυμάμαι τον εαυτό μου με πλημμυρισμένο το πρόσωπο στα αίματα” ανέφερε, μιλώντας στο MEGA.

O καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έκανε ράμματα στο πρόσωπο, ενώ είχε ζαλάδες, ναυτία και πόνους σε όλο το σώμα. “Μονάχα αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει η βίαιη επίθεση στο Νίκο Πατσαντάρα, καθηγητή στη ΣΕΦΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περαστικά στο γενναίο καθηγητή” αναφέρει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το περασμένο Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021, ο καθηγητής του τμήματος ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Πατσαντάρας, δέχθηκε βίαιη επίθεση από άγνωστο που προσπαθούσε να εισέλθει παρανόμως στον χώρο των ΣΕΦΑΑ στη Δάφνη. Με τον καθηγητή είχε τηλεφωνική συνομιλία ο κ. Συρίγος. «Συνομιλώντας χθες μαζί του, διαπίστωσα ότι όπως και σε πολλές περιπτώσεις δέχθηκε επίθεση προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον χώρο του πανεπιστημίου από την ανομία. Όλα αυτά ατσαλώνουν τη θέληση να κατακτήσουμε ένα ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, απαλλαγμένο από τον φόβο της ανομίας και του περιθωρίου. Περαστικά στο γενναίο καθηγητή», ανέφερε ο υφυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ