Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου – Πάνω από 70.000 θα φύγουν από τον Πειραιά

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά καθώς ξεκίνησε η «φυγή» των αδειούχων και οι πληρότητες στα πλοία άγγιξαν το 100%.

Μόνο την Παρασκευή εκδόθηκαν 24.000 εισιτήρια για τα 23 πλοία που αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ 11 δρομολόγια αναχώρησαν από το λιμάνι της Ραφήνας και ακόμη 10 δρομολόγια από το λιμάνι του Λαυρίου. Οι αρχές υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι θα ταξιδέψουν στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά το τριήμερο.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όμως, παραμένουν στα ύψη. Για παράδειγμα ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Σαντορίνη ξεκινάει από τα 58 ευρώ. Εάν κάποιος επιθυμεί να μεταβεί στο νησί με το αυτοκίνητο του τότε το κόστος εκτοξεύεται στα 186 ευρώ. Στην Ρόδο τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 91 ευρώ το άτομο, ενώ αν επιλέξει να πάρει το αυτοκίνητο του θα πρέπει να πληρώσει 241 ευρώ.

Γι’ αυτό φέτος φαίνεται ότι το αυξημένο κόστος για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα καταλύματα οδήγησε αρκετούς να μειώσουν τις μέρες των καλοκαιρινών διακοπών τους. Έτσι οι νέοι σε ηλικία αδειούχοι και οι απόφοιτοι των Λυκείων, που έφυγαν μαζικά μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια, προτιμούν τις Κυκλάδες για 4 με 5 ημέρες. «Φεύγει ο κόσμος λίγες μέρες. Φύγανε παλιά δεκαπενθήμερα, γιατί έχω πολλά χρόνια εδώ. Τώρα 7, 8 (σ.σ. μέρες) και με το ζόρι», είπε στον Alpha ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Γ. Ρούσσης.

Επιπλέον άλλοι επέλεξαν τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού προκειμένου να περιορίσουν το κόστος. Γι’ αυτό και η πληρότητα στα πλοία για την Αίγινα έφτασαν το 100%.

Αρκετοί, όμως, προτιμούν να ταξιδέψουν με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για πιο οικονομικές διακοπές. Από το πρωί της Παρασκευής τα ΚΤΕΛ του Κηφισού ήταν γεμάτα ταξιδιώτες και τα λεωφορεία αναχωρούσαν με πληρότητα 100%. Ειδικότερα από την Παρασκευή θα ισχύσουν έκτακτα δρομολόγια για την Κέρκυρα, την Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ