Βύρωνας: Ποιοι οδήγησαν στον θάνατο την 16χρονη Μαρκέλλα – Οι διάλογοι μεταξύ των μελών της συμμορίας

Στα «νύχια» εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών είχε πέσει η μαθήτρια που έχασε τη ζωή της στον Βύρωνα, καθώς τα αδίστακτα μέλη του κυκλώματος την είχαν μετατρέψει σε πειραματόζωο δοκιμής ναρκωτικών, πιθανότατα και σε «βαποράκι», προκειμένου να προσεγγίζουν και άλλους ανηλίκους.

Η υπόθεση της 16χρονης Μαρκέλλας, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς το παιδί εδώ και ημέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν, μετά το κώμα στο οποίο έπεσε λόγω υπερβολικής χρήσης κοκτέιλ ισχυρών ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., οι ουσίες χορηγήθηκαν στην ανήλικη από μια οργανωμένη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών, αποτελούμενη από τουλάχιστον επτά άτομα. Δύο από αυτά έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ άλλα τρία είχαν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, αλλά αναμένεται να οδηγηθούν και αυτά στις φυλακές, καθώς, μετά τον θάνατο της 16χρονης, οι σε βάρος τους κατηγορίες θα αναβαθμιστούν. Ακόμα, η Αστυνομία αναζητεί και άλλα δύο μέλη, μεταξύ των οποίων και ένας 27χρονος, που θεωρείται οργανωτής και άτυπος αρχηγός της σπείρας.

Η πρακτική τους όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών θεωρείται «σατανική» από την Αστυνομία, καθώς φαίνεται πως στρατολογούσαν μαθητές και τους χρησιμοποιούσαν ως «βαποράκια», αφού πρώτα φρόντιζαν να τους εθίζουν στις ουσίες. Κάπως έτσι φαίνεται ότι γνώρισαν το άτυχο κορίτσι, το οποίο έκανε χρήση από τα 14 του χρόνια. Μάλιστα, οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να χρησιμοποίησαν στη συνέχεια το κορίτσι για διακίνηση, αφού πρώτα το έβαλαν στον κόσμο των ναρκωτικών. Παράλληλα, από τις συνομιλίες που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές προκύπτει πως η εγκληματική οργάνωση ήθελε να επεκταθεί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, διότι εκεί η διακίνηση αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη λόγω αυξημένης ζήτησης. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι νεαροί έκαναν συστηματικά διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στον Βύρωνα και στα νότια προάστια. Η Αστυνομία είναι βέβαιη ότι πουλούσαν ναρκωτικά στον Αλιμο και στη Γλυφάδα, όπου χρησιμοποιούσαν ένα εγκαταλειμμένο κτίριο προκειμένου να κρύβουν τις ποσότητες ναρκωτικών.

Διασυνδέσεις

Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται πως είχαν την ευχέρεια να προμηθεύονται κάθε είδος ναρκωτικών, όπως κοκαΐνη, ηρωίνη ακόμα και «σίσα», την «κοκαΐνη των φτωχών», όπως ονομάζεται αυτό το λίαν επικίνδυνο ναρκωτικό. Το γεγονός αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει πως είχαν διασυνδέσεις με μεγαλέμπορους ναρκωτικών, ενώ σε κάποια από τις συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους, που πλέον βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, φέρεται να μιλούν για μια παραγγελία από την Ολλανδία. Όλα δείχνουν πως η συμμορία του Βύρωνα ήθελε να επεκταθεί και να αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή, εκμεταλλευόμενη ακόμα και μαθητές του γυμνασίου. Από τις συνομιλίες τους προκύπτει πως εμπορεύονταν ακόμα και καθαρή κοκαΐνη και μάλιστα έναντι του ποσού των 80 ευρώ το γραμμάριο.

Ενδεικτική είναι η συνομιλία δύο μελών της σπείρας, τα οποία κανονίζουν αγοραπωλησία:

– Μου είπε ο δικός μου για 2 γρ. τελικά «κοκορέτσι» για αύριο.

– Oκ, είναι 180, αύριο μόλις ξυπνήσω να σου στείλω για να μου φέρεις τα λεκ ή και τώρα αν θες.

– Ενενήντα το γραμμάριο, δεν μπορείς να μου το αφήσεις 80; Οπως και την προηγούμενη φορά.

– Μπρο, την άλλη φορά είχε πάρει πιο πολύ, την τιμή δεν τη βάζω εγώ.

– Δύο είχε πάρει αλλά, ΟΚ, δεν είναι και για μένα και μου είπε για 80, όπως και την άλλη φορά, αλλιώς άκυρο.

Σε άλλη συνομιλία τους, τα ίδια πρόσωπα κανονίζουν την αγορά του συνθετικού ναρκωτικού MD, μιας ιδιαιτέρως εθιστικής και επικίνδυνης ουσίας:

– Μπρο, έχω md 35 ευρώ το γρ., ak 47 μαύρο και lemon.

– Και έχει και SKANK, χρυσαφί, με αυτό τα παθαίνεις όλα, στα 50 γρ. με 7,5. Και το MD σε ποσότητα 20 το γρ.

Το μοιραίο βράδυ

Σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι των μελών της σπείρας όταν πλέον η 16χρονη έχει πέσει σε κώμα, καθώς εκείνο το βράδυ είχε κάνει ενδοφλέβια χρήση ηρωίνης, είχε καπνίσει χασίς και «σίσα», ενώ είχε πάρει και χάπι για την επιληψία με την ονομασία «Lyrica», με αποτέλεσμα τελικά να χάσει τη ζωή της.

– Πάνω ή κάτω την είδες;

– Πάνω.

– Στο κρεβάτι;

– Στον καναπέ.

– Ολοι εκεί ήσασταν;

– Ναι, αλλά εγώ κοιμόμουν μέσα.

– Ακουσες καμιά φασαρία, τίποτα τέτοιο πριν;

– Και με ξύπνησαν και τη βρήκα έτσι. Οχι.

– Πόση ώρα περίμενες;

– Δεκαπέντε λεπτά.

– Και δεν σου μίλαγε καθόλου, ρε;

– Τίποτα, σαν να κοιμάται.

– Αναίσθητη ήταν;

– Ναι.

– Με το που σε ξύπνησαν, φύγανε όλοι; Δεν έγινε τίποτα στο ενδιάμεσο; Δεν σου είπε κα- νείς τι φάση;

– Οχι.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ