Βροχές και ισχυροί άνεμοι

Βροχές και ισχυροί άνεμοι 

 

Βροχερό καιρό στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στις νοτιότερες περιοχές όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα. Καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στην Εύβοια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, και στα νότια πελάγη ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και κυρίως στην έξοδο του Πατραϊκού κατά περιόδους σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς, αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. 

Παροδικές νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Πηγή: meteo.gr 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ