Από νωρίς το πρωί της Κυριακής της 9ης Ιουνίου, ημέρα Ευρωεκλογών, οι παραλίες άρχισαν σταδιακά να γεμίζουν με πολίτες κάθε ηλικίας. Κάποιοι αποφάσισαν να μην ψηφίσουν καθόλου, ενώ άλλοι, θα απολαύσουν πρώτα τον ήλιο και την θάλασσα και μετά θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Στην Αττική το παραλιακό μέτωπο είναι γεμάτο από πολίτες που θέλουν να δροσιστούν και να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στις παραλίες της Πιερίας, όπου δεν πέφτει καρφίτσα, καθώς, πέρα από τους Έλληνες λουόμενους, υπάρχουν και πολλοί Βαλκάνιοι τουρίστες.

Στην Άζωρο Ελασσόνας, τα τσιπουράκια μετά την κάλπη αποτελούν παράδοση στη Θεσσαλία. Η ευρωκάλπη στάθηκε αφορμή για το αντάμωμα συγγενών και φίλων στο χωριό, οι οποίοι ζουν αλλού αλλά άφησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον τόπο καταγωγής τους.
Στο Άνω Βαθύ Σάμου, οι πολίτες μετά την ψήφο, απολαμβάνουν παραδοσιακούς μεζέδες κάτω από τον ίσκιο της κληματαριάς και κάνουν προγνωστικά για το ποιοι θα εκλεγούν στις Ευρωεκλογές 2024. Οι περισσότεροι από αυτούς ψήφισαν πρωί πρωί, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, θα υπάρξει αρκετά μεγάλη αποχή.