Βουλευτές στα χνάρια του… Αριστοτέλη

Βουλευτές στα χνάρια του… Αριστοτέλη

 

Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα «κινηθούν» από αύριο έως και την Κυριακή μέλη Κοινοβουλίων και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής.  Η πρωτοβουλία ανήκει στο «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» (ΔΙΚΑΜ) του ΑΠΘ.

Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές είναι μέλη της Παγκόσμιας «Δια-Κοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού» που έχει στόχο την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών προέλευσής τους, την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές και γερουσιαστές το τριήμερο θα επισκεφθούν τη Μίεζα της Νάουσας, που ήταν ιερός χώρος της αρχαίας Μακεδονίας, όπου Αριστοτέλης δίδαξε τον Αλέξανδρο μεταξύ 343 π.Χ.- 340 π.Χ. καθ’ υπόδειξιν του Φιλίππου.

Επίσης θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, το Μουσείο των ταφών των Μακεδόνων βασιλέων, τον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων, γενέτειρας του Αριστοτέλη, ενώ θα κάνουν περίπλου του Αγίου Όρους.

Πηγή: Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ