“Βόμβες” Μπουτάρη: Εμπρηστικός ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη – Δεν έχω αντίρρηση με το όνομα “Νέα Μακεδονία” – ΒΙΝΤΕΟ

“Ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη ήταν εμπρηστικός. Δεν διέφερε πολύ από την ομιλία του κ. Φραγκούλη Φράγκου στην Θεσσαλονίκη. Και οι δύο ήταν λόγοι εμπρηστικοί” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

“Ο Θεοδωράκης είναι ένας μύθος για την Ελλάδα, αυτόν τον μύθο δεν πρέπει να τον τσαλαπατάμε… Πιστεύω ότι έπρεπε να μην είναι εκεί. Για εμένα έκανε λάθος”

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ο κ. Μπουράρης σημείωσε: “Ήταν πολύ μεγάλα συλλαλητήρια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ήταν εντυπωσιακά. Το πρώτο μεγάλο λάθος που γίνεται για αυτά τα δύο συλλαλητήρια είναι ότι δεν υπάρχει μία σοβαρή ενημέρωση του κόσμου για το θέμα του προβλήματος, το οποίο είναι πολύπλοκο… Νομίζω ότι αυτές οι συγκεντρώσεις δεν πρέπει να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις. Είναι μία κρίσιμη φάση, πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα σαν ελληνικό κράτος, να αντιληφθούμε το ότι αυτό το κράτος των Σκοπίων είναι απολύτως απαραίτητο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Εμείς σαν σοβαρό κράτος πρέπει να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας που γίνεται, να αποκτήσουν αυτοί οι άνθρωποι μία ταυτότητα για να μπορέσουν από εκεί και πέρα να προχωρήσουν μπροστά”.

“Και εγώ δεν μπορώ να την πω ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, αυτό με ενοχλεί πάρα πολύ. Αλλά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να την πω ‘Νέα Μακεδονία'” δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στην ονομασία των Σκοπίων.

Σχετικά με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο κ.Μπουτάρης είπε μεταξύ άλλων ότι “κάνει καλά τη δουλειά του με την έννοια ότι προσπαθεί να λύσει έναν γόρδιο δεσμό”.

Στο ερώτημα εάν η πολιτική ηγεσία χειρίστηκε καλά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Μπουτάρης απάντησε: “Όχι, ούτε η μία, ούτε η άλλη… Αυτή τη στιγμή δίνεται η μοναδική ευκαιρία. Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία αφήνουμε το θέμα στην τύχη του, γιατί νομίζω δεν έχουμε το πολιτικό θάρρος να πουν οι πολιτικές Αρχές καθόμαστε σε ένα τραπέζι, συμφωνούμε και κατεβαίνουμε με μία ενιαία θέση. Αυτή τη στιγμή, η μεν κυβέρνηση θέλει να αποδυναμώσει τη ΝΔ και η ΝΔ θέλει να πέσει ο Τσίπρας. Η κυβέρνηση δίνει τον τόνο αλλά και η αντιπολίτευση έχει την ευθύνη της… Η Εκκλησία δεν μπορεί να ανακατεύεται στην πολιτική, μπορεί να μιλά αλλά δεν μπορεί να καθοδηγεί”.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ