Βόλος: Το περίεργο τηλεφώνημα από την Ρώμη σε υποψήφιο των Πανελληνίων για αλλαγή εξεταστικού κέντρου

Υποψήφιος των Πανελλήνιων Εξετάσεων στον Βόλο δέχτηκε ένα περίεργο τηλεφώνημα από την Ρώμη. Αυτόματος τηλεφωνητής τον ενημέρωνε ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο.

Το μήνυμα εξηγούσε στον υποψήφιο πως θα λάβει μέσω mail ένα link και μόλις το ενεργοποιήσει θα ενημερωθεί για το εξεταστικό κέντρο στον Βόλο, όπου θα δώσει εξετάσεις.

Η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον διευθυντή κ. Σαβελίδη. Στη Διεύθυνση σήμανε συναγερμός, μετά τα όσα συνέβησαν με τις «επιθέσεις» που έριξαν την Τράπεζα Θεμάτων.

«Κάλεσα αμέσως όλους τους διευθυντές των σχολείων και ζήτησα να ενημερώσουν τους μαθητές πως μπορεί να πέσουν θύματα απάτης. Κανένα εξεταστικό κέντρο δεν άλλαξε. Το μέσο ενημέρωσής τους είναι η πλατφόρμα myschool η οποία αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα ασφάλειας γιατί δεν λειτουργεί. Δεν έχουμε πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανησυχία για τυχόν μεταβολές γιατί δεν υπάρχουν.

Οι μαθητές που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα και mail θα πρέπει να ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων για να καλούμε τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», δήλωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα, gegonota.news ο κ. Σαβελίδης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ