Βόλος: Τα νεότερα για το δίδυμο αδελφάκι του παιδιού που πέθανε από σηψαιμία

Συγκλονισμένος είναι ο Βόλος από τον θάνατο ενός βρέφους 18 μηνών από σηψαιμία ενώ την ίδια ώρα κινδύνευε και το δίδυμο αδελφάκι του. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” του Open, η κατάσταση υγείας του δεύτερου παιδιού παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Όσο για τον θάνατο του παιδιού ηλικίας 1,5 έτους, οι γιατροί εκτιμούν ότι προσβλήθηκε από κάποιο μικρόβιο.

 

«Οι εξετάσεις θα μας δείξουν το μικρόβιο και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», τόνισαν οι γιατροί. Όπως εξήγησαν, το μικρόβιο έκανε εντοπισμένη λοίμωξη η οποία επεκτάθηκε και προσέβαλε ζωτικά όργανα. Το παιδί είχε πυρετό υψηλό, όπως και το δίδυμο αδελφάκι του, επί πέντε ημέρες, αλλά κανένα από τα δύο δεν είχε ιατρικό ιστορικό.

Το παιδί που ξεψύχησε στην ανάνηψη μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, συνοδευόμενο και από την παιδίατρο που το παρακολουθούσε. Νωρίτερα, όταν η παιδίατρος το εξέτασε στο ιατρείο της, όπου το μετέφερε η μητέρα, του έκανε ΚΑΡΠΑ. Οι γιατροί στο νοσοκομείο αποφάσισαν αμέσως να διασωληνωθεί. Κατέβαλαν προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

Συντετριμμένη είναι η μητέρα που αδυνατεί να πιστέψει την απώλεια του παιδιού της, ενώ κλήθηκε ψυχολόγος για την υποστήριξή της. Ο πατέρας έδωσε κατάθεση στην αστυνομία. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα, ηλικίας άνω των 40 ετών, είχε κάνει συστηματικές προσπάθειες για να αποκτήσει παιδί και είχε γεννήσει τα δίδυμα με κίνδυνο της ζωής της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ