Βόλος: «Φοβάμαι το παιδί μου» – Τρόμος για μητέρα στα χέρια του γιου της

Ένοχος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση και πρόκληση φθορών στο σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας του, κρίθηκε 45χρονος άνδρας στον Βόλο.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr o κατηγορούμενος, που είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών, με μερική έκτιση ποινής 2 μηνών, ωστόσο άσκησε έφεση και θα μείνει εκτός φυλακής μέχρι να γίνει η δίκη στο Εφετείο.

Ως μάρτυρας κατέθεσε η ηλικιωμένη μητέρα του κατηγορούμενου, που είπε ότι τα επεισόδια με τον γιο της που είναι χρήστης ναρκωτικών είναι επαναλαμβανόμενα, αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έγινε την περασμένη Κυριακή, σε χωριό περιφερειακά του Βόλου και είπε ότι προκάλεσε φθορές περίπου 600 € στο σπίτι που είναι δικό της. Η γυναίκα είπε ότι φοβάται αυτές τις κινήσεις του 45χρονου, που είναι απρόβλεπτος και σε ερώτηση του προέδρου του Δικαστηρίου παραδέχτηκε ότι ο γιος της απείλησε ότι θα βάλει φωτιά στο σπίτι.

Ενώ αρχικά στην κατάθεσή της είπε πει ότι ο κατηγορούμενος της είπε πει «αν σε σκοτώσω δεν θα έρθω στην κηδεία σου χθες στην εκδίκαση της υπόθεσης όταν ρωτήθηκε είπε ότι δεν θυμάται. Η γυναίκα είπε ότι της ζητάει χρήματα και ζήτησε από το Δικαστήριο να μεσολαβήσει, ώστε οι γιατροί στο Νοσοκομείο να του γράφουν τα ψυχιατρικά του φάρμακα. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι την περασμένη Κυριακή ήθελε να μπει στο σπίτι και η μητέρα του δεν του άνοιγε, οπότε εκνευρισμένος άρχισε να την βρίζει, να την απειλεί, πήρε ένα σίδερο έσπασε τα τζάμια δύο παραθύρων και προκάλεσε ζημιές στα παραθυρόφυλλα.

Για τα χρήματα που ζητάει είπε ότι δεν τα θέλει για να αγοράσει ναρκωτικά, καθώς είναι σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και έχει να κάνει χρήση ένα χρόνο περίπου, αλλά για ιδιώτη γιατρό που για να του γράψει φάρμακα ζητάει 70 € κάθε μήνα. Ο 45χρονος, σε σχετική ερώτηση του προέδρου είπε ότι θα ήθελε να πάει σε ένα άλλο περιβάλλον για να ηρεμήσει. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθεί ένοχος και για τις δύο πράξεις, όπως αποφάσισε τελικά το Δικαστήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ