Βόλος: Δρόμος περνά μέσα από… προαύλιο σχολείου

Ως δρόμος έχει χαρακτηριστεί το σχολικό προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας στον Βόλο και το σχολείο δεν μπορεί να κάνει καμία ενέργεια προκειμένου να αξιοποιήσει τον χώρο.

Για την ακρίβεια, ο δρόμος περνά μέσα από το σχολικό προαύλιο και παρόλο που δεν λειτουργεί, απαγορεύεται να αξιοποιηθεί ο χώρος από το σχολείο.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, πρόκειται για παράδοξο που αποτυπώνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης στη Ν. Ιωνία στον Βόλο και αφορά σε χώρο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, στο ρυμοτομικό σχέδιο στο οικοδομικό τετράγωνο 224, που περικλείεται από τις οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού, Φυτόκου, Καθηγητή Παναγιώτη Βουτσά και Παρασκευοπούλου διέρχεται εγκεκριμένη οδός.

Η εν λόγω «εγκεκριμένη οδός» βρίσκεται στο πίσω μέρος του προαυλίου του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, όπου λειτουργεί και το Γυμναστήριο του σχολείου.

Τον συγκεκριμένο χώρο, επί σειρά ετών επιχειρεί να αξιοποιήσει το σχολείο προκειμένου να δημιουργήσει γήπεδο 5Χ5 όμως δεν μπορεί λόγω του… δρόμου.

Στον «δρόμο», εκτός από το Γυμναστήριο, υπάρχουν και δύο μπασκέτες.

Σκάμμα που προϋπήρχε μετατράπηκε σε παρτέρι, όπου φυτεύτηκαν δέντρα, ενώ το σχολείο από το 2012- 2013 επιθυμεί να δημιουργήσει στο υπόλοιπο τμήμα ένα γήπεδο 5Χ5 για τους μαθητές.

«Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, αλλά υπήρχαν διαμαρτυρίες, γιατί η μπάλα έφευγε, κατέληγε πάνω σε κεραμίδια και οι περίοικοι ενοχλούνταν. Σκεφτήκαμε λοιπόν να οριοθετήσουμε τον χώρο. Βρήκαμε τέρματα και ετοιμαζόμασταν να τοποθετήσουμε ψηλή προστατευτική σίτα για να μην ξεφεύγει η μπάλα, όταν μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καμία απολύτως παρέμβαση γιατί η έκταση είναι… δρόμος», περιγράφει στο taxydromos.gr η διευθύντρια του σχολείου, Βάσσα Παρασκευά, το παράδοξο που συμβαίνει.

Το σχολείο έχει καταθέσει αίτημα ζητώντας την κατάργηση της οδού που είναι ουσιαστικά τμήμα του σχολικού προαυλίου με στόχο «εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής καθημερινότητας και τον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος τίθεται η σκέψη για κατασκευή μικρού γηπέδου 5Χ5», υπογραμμίζει η διευθύντρια.

Συνεδρίαση την Δευτέρα για τροποποίηση του σχεδίου

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μεθαύριο 20/3 στη μία το μεσημέρι και η εισήγηση αφορά στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την κατάργηση της οδού, προκειμένου να μπορέσει το σχολείο, να αξιοποιήσει τον χώρο του.

«Ένα όνειρο 11 ετών δρομολογείται», σχολίασε η διευθύντρια του σχολείου Βάσσα Παρασκευά.

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για τον χαρακτηριστικό έκτασης σε κοινόχρηστο χώρο. Πρόκειται για έκταση που έχει παραχωρήσει το Υπουργείο Υγείας στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας και σήμερα είναι οικοδομήσιμος αλλά διαμορφωμένος ως πλατεία.

Πρόκειται για το οικοδομικό τετράγωνο 72 που περικλείεται από τις οδούς Εθνικών Αγώνων, Φυτόκου, Κάδμου και Θράκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ