Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου – Τι είπε στην απολογία του

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε έπειτα από την απολογία του, ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του αστυνομικού, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο αστυνομικός στην απολογία του υποστήριξε πως:

«Κρατώντας στο δεξί μου χέρι το πιστόλι, επανειλημμένα φώναζα “αστυνομία, κατέβα κάτω”. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξί ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου. Ενώ συνέχισα να τον τραβάω από τον ώμο για να τον βγάλω έξω από το αυτοκίνητο.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του, κινούμενο, πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος, πιθανότατα από φόβο λόγω του ότι το όπλο μου ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάνη απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνησή του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ