Viral o «Απορριμματοφορέας» στον Βόλο: Το τραγούδι για την καθημερινότητα των υπαλλήλων καθαριότητας – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα τραγούδι βγαλμένο από τη ζωή μέσα σε απορριμματοφόρο και, κυρίως, από την καθημερινότητά του κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες ο Βολιώτης οδηγός Νίκος Σίμος.

Όπως αναφέρει τo taxydromos.gr, ο Νίκος Σίμος είναι μόνιμος υπάλληλος στον Δήμο Βόλου και είναι οδηγός απορριμματοφόρου. Ασχολείται με την μουσική και τη σύνθεση μουσικών κομματιών, αλλά ο «Απορριμματοφορέας» είναι η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια με στίχους, μουσική και ερμηνεία που φέρουν την υπογραφή του.

«Το τραγούδι «γεννήθηκε» στην καμπίνα του απορριμματοφόρου ένα χάραμα. Εν μέσω δρομολογίου μου ήρθε το πρώτο στιχάκι και σε κάθε κάδο που σταματούσαμε για να φορτώσουν οι υπάλληλοι, εγώ σημείωνα τους στίχους. Από κάδο σε κάδο και σε διάστημα λιγότερο της μίας ώρας κατάφερα να ολοκληρώσω το τραγούδι» αναφέρει ο Νίκος Σίμος.

Όπως τονίζει δεν είναι ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε για λόγους ψυχαγωγίας. «Είναι κάτι πολύ παραπάνω, είναι ένα βιωματικό τραγούδι που περιγράφει την καθημερινότητα συγκεκριμένων ανθρώπων, του οδηγού και των εργατών ενός απορριμματοφόρου. Αυτό που προσπάθησα να κάνω μέσα από το τραγούδι ήταν να περιγράψω τις συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά οι άνθρωποι της καθαριότητας, σε όλη την Ελλάδα» τονίζει ο κ. Σίμος.

Ακούστε τον «Απορριμματοφορέα»:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ