Βίντεο ντοκουμέντο από το Παίδων: «Δεν το έχω κάνει, διώξτε με από εδώ» φώναζε τα ξημερώματα ο 14χρονος

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου με τον 14χρονο που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε ένα 7χρονο αγόρι και ένα 13χρονο κορίτσι ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή Live News,  ανάστατοι γονείς και παιδιά βγαίνουν στους διαδρόμους να δουν από πού προέρχονται οι φωνές που ακούγονταν σε όλη την πτέρυγα του νοσοκομείου. Γρήγορα κατάλαβαν πως νοσηλευτές και ψυχολόγοι προσπαθούν να νουθετήσουν το 14χρονο αγόρι, που φέρεται το βράδυ της Τρίτης να επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα 7χρονο αγόρι και σε ένα 13χρονο κορίτσι.

– Μαζέψου, μαζέψου…

– Με κουτσομπολεύουν. Ό,τι τους συμφέρει, ό,τι τους συμφέρει λένε.

– Μαζέψου, μαζέψου.

– Ηρέμησε.

Εκείνη την στιγμή επιστρατεύεται ειδικός παιδοψυχολόγος που επιχειρεί να συνομιλήσει με τον 14χρονο, με τον ανήλικο, όμως, να αρνείται τις κατηγορίες:

– Δεν το έχω κάνει. Γι’ αυτό σας λέω να μην μιλάτε. Διώξτε με από εδώ.

– Ηρέμησε.

– Δεν θέλω την ψυχολόγο.

– Όχι, (…) άκουσέ με. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό κάθε μέρα. Ούτε να κλειδωνόμαστε εδώ τόσες ώρες.

– Διώξτε με από εδώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 7χρονο αγοράκι υποστηρίζει ότι ο 14χρονος έπαιζε μαζί του όταν ξαφνικά φέρεται να τον απομόνωσε στις τουαλέτες για να τον παρενοχλήσει και μάλιστα ταυτόχρονα να βιντεοσκοπεί την πράξη.

«Του είπε θα σου πάρω χυμό. Και τελικά τον πήγε αλλού. Υπήρχε και βίντεο. Βιντεοσκοπούσαν αυτή την πράξη φίλοι του και δεν καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά μένουν εδώ. Υπάρχουν αναμορφωτήρια, φυλακές. Στο νοσοκομείο θα τα έχουν;» ανέφερε μητέρα παιδιού.

Σύντομα ενημερώθηκε η οικογένεια του 7χρονου. Ανάστατες μητέρα και γιαγιά απαιτούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί. «Έγινε καταγγελία σε εμάς από την μητέρα ενός παιδιού, ότι του είπε το παιδάκι του ότι δέχτηκε αισχρόλογα, παρενόχληση. Ήταν και η μάνα και η γιαγιά και ούρλιαζαν εκεί πέρα. Ακολούθησα το πρωτόκολλο, ενημέρωσα τους γιατρούς, ηρεμήσαμε λίγο τα πράγματα, τους μαζέψαμε, τους πήγαμε επάνω στους ορόφους», λέει εργαζόμενος του νοσοκομείου.

Τα πράγματα ηρέμησαν όχι όμως για πολύ. Μισή ώρα αργότερα, στην πύλη του νοσοκομείου εμφανίστηκε ο θείος του 7χρονου, που δήλωνε πατέρας και ζητούσε ουρλιάζοντας να μπει μέσα.

Ο φύλακας του νοσοκομείου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αυτό τον άνδρα, μίλησε για το τι ακριβώς έγινε εκείνο το επεισοδιακό βράδυ:

«Ήρθε ουρλιάζοντας: ‘είμαι ο πατέρας του παιδιού’, πήγαν να μου βιάσουν το παιδί και με έβριζε. Ψιλοαρπαχτήκαμε εκεί πέρα μου έσκισε λίγο το πουκάμισο, μπήκε με την βία μέσα στο νοσοκομείο. Και μέχρι να προλάβουμε να βρούμε που ήταν ο (…) να το προστατεύσουμε το παιδί, ήδη το είχε βρει αυτός. Το είχε δείρει και είχε πηδήξει την μάντρα του ‘Αγία Σοφία’ και είχε εξαφανιστεί».

«Ακουγόντουσαν φωνές, ακουγόντουσαν πάρα πολλοί άντρες να τσακώνονται μεταξύ τους, αλλά εγώ δεν κουνήθηκα από το δωμάτιο, ούτε ήθελα να βγω στο παραθυράκι να δω. Είμαι τρομοκρατημένη, φοβάμαι πάρα πολύ για την σωματική ακεραιότητα την δική μου και των παιδιών», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγη ώρα μετά ήρθε και μια δεύτερη καταγγελία αυτήν τη φορά από τη μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού.

«Η 13χρονη το είπε μετά στην μητέρα της μετά το περιστατικό. Αφού έγινε όλο αυτό βρήκε το θάρρος και μίλησε στην μητέρα της για το τι είχε περάσει».

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως δεν έχουν δει ποτέ συγγενείς να επισκέπτονται αυτό το 14χρονο αγόρι που βρίσκεται παρατημένο μέσα στο νοσοκομείο για περισσότερους από 4 μήνες.

«Όσο καιρό είμαι εδώ δεν έχω δει κανέναν να έρχεται να το βλέπει. Είναι ένα παιδί το οποίο φέρει εγκαύματα στο πρόσωπό του, το οποίο φαίνεται μερικές φορές ότι θέλει να παίξει με τα άλλα παιδιά, άλλες φορές εξαγριώνεται και φωνάζει, άλλες φορές χτυπάει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος αναμένεται να μεταφερθεί στο Παίδων Πεντέλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ