Σοκ στο νοσοκομείο Παίδων: Δύο παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση από 13χρονο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, 15 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 23.30, όταν ένας άνδρας επιχείρησε να ξυλοκοπήσει 13χρονο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από έναν 7χρονο ότι τον κακοποίησε σεξουαλικά. Και τα δύο παιδιά βρίσκονται στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή.

Ο 7χρονος φέρεται να είχε ενημερώσει την μητέρα του για την κακοποίησή του μέσα στο Παίδων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πήρε τηλέφωνο την μητέρα του και αρχικά υποστήριξε ότι ο 13χρονος τον παρενόχλησε και τον απείλησε με μαχαίρι, μέσα στο μπάνιο του νοσοκομείου. Η μητέρα ενημέρωσε την Αστυνομία για την καταγγελία του γιου της. Στη συνέχεια, το παιδί υποστήριξε ότι ο έφηβος τον βίασε μέσα στο μπάνιο.

Ο άνδρας ο οποίος αρχικά είπε πως είναι ο πατέρας του παιδιού, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως είναι θείος (πιθανότατα και νονός του), εμφανίστηκε στο νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση. Αρχικά, είχε έντονο διάλογο με τον θυρωρό του νοσοκομείου, τον οποίο έσπρωξε και έσκισε το πουκάμισό του, όπως αναφέρει στο enikos.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης  Γιαννάκος. Στη συνέχεια, εντόπισε τον 13χρονο που σύμφωνα με την καταγγελία του 7χρονου τον είχε κακοποιήσει, και τον οποίο προσπάθησε να ξυλοκοπήσει.

Ο εργαζόμενος κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο. Όμως ο άνδρας, είχε ήδη εξαφανιστεί.

Μετά τον 7χρονο, άλλο ένα κοριτσάκι κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα κακοποίησης από τον ίδιο 13χρονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο παιδιά, ο 7χρονος και το κορίτσι, πρόκειται να εξεταστούν από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Σε περίπτωση που προκύψουν τέτοια στοιχεία, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να εξεταστούν κι άλλα παιδιά που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13χρονος φιλοξενείται στο Παίδων καθώς φέρεται να έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τους γονείς του, ενώ για το 7χρονο αγοράκι αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τη μητέρα του, καθώς είναι τοξικομανής, και ο πατέρας του είναι άφαντος.

«Δεν φταίει το νοσοκομείο. Το Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενεί 37 παιδιά, τα οποία θα έπρεπε  κανονικά να βρίσκονται σε προνοιακές δομές. Πηγαίνουν με εισαγγελική εντολή στο Παίδων, και θεωρητικά πρέπει να παραμείνουν εκεί για λίγες μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβληθούν. Όμως επειδή δεν υπάρχει μέριμνα, καταλήγουν να μένουν για πολύ καιρό στο Παίδων και όχι σε προνοιακές δομές», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Υγείας

Εντολή να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρενόχληση ανηλίκου από ανήλικο στο νοσοκομείο Π & Α Κυριάκου.

Η ΕΔΕ διεξαχθεί σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες της μητέρας του ενός ανηλίκου, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί της έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από άλλο παιδί, μεγαλύτερο σε ηλικία.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ