ΒΙΝΤΕΟ-Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Λιάτσου

ΒΙΝΤΕΟ-Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Λιάτσου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του διευθυντή της εφημερίδας Contra News, Αιμίλιου Λιάτσου, στον εισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ανέλαβε να ερευνήσει τις καταγγελίες περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λιάτσος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του για το δημοσίευμα της εφημερίδας που αφορούσε το επίμαχο θέμα, δήλωσε:

«Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα.

Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από το νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίους δήλωσε:

«Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος όμως δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιάτσος στην κατάθεση του δεν αποκάλυψε την πηγή του ωστόσο φέρεται να είπε πως το πρόσωπο που έκανε λόγο στην επίμαχη εκδήλωση δεν είναι πολιτικό.

Το δημοσίευμα της Contra News αναφέρεται σε πληροφορίες για τη συγκρότηση “ταμείου” προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν ισχυρή κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και την αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.

Αύριο έχει κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει κάνει δημόσιες καταγγελίες για το θέμα καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπραμ, Νίκος Παππάς.  Την ερχόμενη Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ μεταξύ των μαρτύρων που θα κληθούν είναι επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και ο Γιάννης Δραγασάκης.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ