ΒΙΝΤΕΟ- Ένας διαφορετικός Άγιος Βασίλης

ΒΙΝΤΕΟ- Ένας διαφορετικός Άγιος Βασίλης

Έρχεται πάντα πιο γρήγορα από τους άλλους και μοιράζει χαρά και δώρα απλόχερα.

Είναι από τις σπάνιες στιγμές, αν όχι η μοναδική του χρόνου, που οι δημοσιογράφοι όλοι μαζί με τη συνοδεία των παιδιών τους συναντιούνται για να χαλαρώσουν, χωρίς κάμερες, μικρόφωνα και μαγνητόφωνα.

Είναι μια προσωπική στιγμή που την περιμένουν “πως και πως” τα παιδιά αλλά … και ο Άγιος Βασίλης! Και αυτός ο Άγιος Βασίλης είναι πραγματικά διαφορετικός από τους άλλους.

Μπορεί να μην του φαίνεται, όμως αυτή τη στιγμή την περιμένει με αγωνία κάθε χρόνο. Ίσως επειδή του αρέσει να αναπολεί τις παιδικές μνήμες. Τότε που ο Άγιος Βασίλης δεν πήγαινε δώρα στα παιδιά – άλλα χρόνια πιο φτωχά και τα παιδιά όχι τόσο απαιτητικά. Δεν είχε πάει ποτέ ούτε σε εκείνον.

Και αυτό το “ποτέ” ήταν μάλλον που του στοίχισε για αυτό και από μικρός το όνειρό του ήταν να γίνει κάποτε … Άγιος Βασίλης για να μπορεί να μοιράζει τα δώρα.

Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα πριν 20 χρόνια, όταν η η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) αποφάσισε να καθιερώσει γιορτή Χριστουγέννων για τα παιδιά των δημοσιογράφων.

Ο πρώτος που προθυμοποιήθηκε να κάνει το λατρευτό Άγιο, με περίσσια χαρά, ήταν ο Κώστας Βεζυράκης: «Ομολογώ! Εγώ περιμένω πιο πολύ την ημέρα της γιορτής από τα παιδιά! Για την ψυχούλα μου το κάνω, για μένα, δεν το κρύβω, αλλά και για τα παιδιά βέβαια. Μου αρέσει η χαρά που βλέπω στα μάτια τους, μου αρέσει να νιώθουν αυτά που δεν ένιωσα εγώ ως παιδί. Εγώ όταν ήμουν μικρός δεν πήρα ποτέ δώρο από τον Άγιο Βασίλη . Ήταν άλλα χρόνια τότε, πιο δύσκολα. Όμως έχω μνήμες που ζωντανεύουν πάντα αυτές τις ημέρες, τις γιορτινές. Για μένα αυτή η ημέρα του χρόνου που φοράω την κόκκινή μου στολή είναι η ωραιότερη στιγμή της χρονιάς, και από τις ωραιότερες της ζωής μου. Να βλέπω να παιδιά να με κοιτάζουν και να περιμένουν, να φωνάξουμε τα ονόματά τους για τους δώσουμε τα δώρα», σχολίασε.

Πηγή: madeincreta.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ