Βεβαιώσεις μετακίνησης: Ποιοι πρέπει να τις διαθέτουν και μετά την άρση του lockdown

Πέφτει “αυλαία” για το lockdown από σήμερα, Παρασκευή και πλέον “απελευθερώνονται” οι μετακινήσεις αφού δεν θα χρειάζεται οι πολίτες να αποστέλλουν sms στο 13033 και το 13032, ούτε και να έχουν οι περισσότεροι βεβαιώσεις μετακίνησης. Για ποιους όμως, οι βεβαιώσεις θα είναι απαραίτητες και μετά την άρση του lockdown;

Πλέον αυτές θα χρειάζονται για τους εργαζομένους που θα πρέπει να μετακινηθούν το χρονικό διάστημα που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, δηλ. από τις 00:30 ως τις 05:00 το πρωί. Όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζονται βεβαιώσεις μετακίνησης μετά την κατάργηση και των sms. Οι βεβαιώσεις θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για την εκτέλεση εργασίας εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων – επιτηδευματιών εφόσον εργάζονται στις ώρες απαγόρευσης.Σημειώνεται ότι σε χιλιάδες εργαζομένους δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης εφόσον βρίσκονται σε:

α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,

β) τηλεργασία και

γ) νόμιμη άδεια.

Οι εργαζόμενοι που απαιτείται από σήμερα βεβαίωση μετακίνησης θα κυκλοφορούν με έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες που χρειάζεται να μετακινηθούν το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ