Βατόπουλος στον Realfm 97,8: Παντού με τεστ οι ανεμβολίαστοι – Τι είπε για την Εκκλησία

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μίλησε σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

“Συνήθως αυτού του είδους οι επιδημίες τελειώνουν έπειτα από δύο χρόνια, όταν υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο μικρόβιο και στην ανοσία του πληθυσμού. Στη χειρότερη περίπτωση εξελίσσονται σε επιδημικά επεισόδια κάθε χρόνο, όπως είναι η γρίπη και στην καλύτερη περίπτωση εξαφανίζονται. Υπάρχουν δύο αστάθμητοι παράγοντες εδώ. Το πρώτο είναι η πολύ μεγάλη διαφορά στον εμβολιασμό στον παγκόσμιο πληθυσμό, ανισοκατανομή των εμβολίων που δημιουργεί εστίες μεγάλης επιδημίας σε διάφορες περιοχές και το δεύτερο είναι οι μεταλλάξεις που μπορούν να εμφανιστούν και να αλλάξουν την εικόνα” περιέγραψε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα για την είσοδο στις εκκλησίες απάντησε ότι “ανήκω σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι πρέπει οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test για να πάνε οπουδήποτε και προφανώς ιδιαιτέρως στην εκκλησία που πάνε ηλικιωμένοι. Κατανοώ όμως την κυβερνητική θέση, διότι δεν ήθελε να ανοίξει ένα μέτωπο με τους φονταμενταλιστές της εκκλησίας, που φαίνεται είναι αρκετοί και επηρεάζουν τα πράγματα. Οι πολιτικοί λόγοι δεν είναι κακό πράγμα”.

“Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να συνυπολογίσει διάφορες παραμέτρους όπως είναι η οικονομία, οι ψυχολογικοί παράγοντες κτλ. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται rapid test παντού” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ