Βατόπουλος στον Realfm 97,8: Δεν πρέπει να καθυστερούν να πάνε στο νοσοκομείο οι ασθενείς – Τι είπε για τους θανάτους

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 για την πορεία της πανδημίας.
“Το θέμα των νεκρών είναι πολυπαραγοντικό και πρέπει να – υποθέτω μελετάται ήδη- από τους αρμόδιους. Υπενθυμίζω ότι κάθε κράτος είχε σε κάποιο από τα κύματα τους πολλούς νεκρούς, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε πραγματικά περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο από οποιοδήποτε άλλο κράτος της ΕΕ. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω αν έχει μελετηθεί και αν έχει βγει συμπέρασμα για το πού μπορεί να οφείλονται αυτοί οι θάνατοι.
Λογικά δεν υπάρχει μόνο μια αιτία. Ένα χρηστικό που πρέπει να ξέρουν οι ακροατές μας, το έχω συζητήσει με πολλούς συναδέλφους που δουλεύουν στα νοσοκομεία, είναι ότι πολλοί άνθρωποι πάνε αργά στο νοσοκομείο. Φοβούνται, διστάζουν να πάνε στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να πηγαίνουν αργά. Συνεπώς είναι σε άσχημη κατάσταση και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Συνεπώς ένα μήνυμα που ίσως βγει είναι ότι δεν πρέπει να καθυστερούμε την προσέλευσή μας στο νοσοκομείο όταν αισθανόμαστε κάπως βαρύτερα από το συνηθισμένο” περιέγραψε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ