Βασίλης Τσιάρτας: Έφεση στην ποινή φυλάκισης για τρανσφοβικό σχόλιο – Η ανάρτησή του στα social media

Ο Βασίλης Τσιάρτας προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter, αναφορικά με την καταδικαστική σε πρώτο βαθμό απόφαση εις βάρος του. Στην ανάρτησή του, αναφέρει πως θα ασκήσει έφεση και θα τοποθετηθεί αναλυτικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Δείτε το tweet του Βασίλη Τσιάρτα:

«Αναφορικά με την χθεσινή δημοσίευση της καταδικαστικής σε βάρος μου πρωτόδικης απόφασης (κατά της οποίας θα ασκήσω έφεση), θα τοποθετηθώ αναλυτικά από την άλλη εβδομάδα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τσιάρτας στο Twitter.

Χθες έγινε γνωστό ότι σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, καταδικάστηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας για την τρανσφοβική ανάρτηση που είχε το κάνει το 2017 και η οποία είχε προκαλέσει σάλο. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Τσιάρτας είχε ταχθεί κατά της νομοθέτησης του δικαιώματος αλλαγής ταυτότητας φύλου. Ειδικότερα είχε αναφέρει σε ανάρτησή του: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. ΥΓ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ