Βασίλης Καρράς: «Όταν έσπασε το άβατο των τραγουδιστών πέταγαν πέτρες στο σπίτι του, αλλά δεν μάσησε» – Άγνωστες στιγμές πίσω από τα φώτα

Ο θάνατος του Βασίλη Καρρά την παραμονή των Χριστουγέννων σκόρπισε μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αν και κατάφερε γίνει πρώτο όνομα δεν ξέχασε πότε πώς ξεκίνησε και παράμεινε ταπεινός και σεμνός.

Βασίλης Καρράς: Πένθος στο Κοκκινοχώρι, κλειστά τα φώτα στην πλατεία – «Βοηθούσε τα παιδιά, έδινε χρήματα, έστελνε κόσμο στα νοσοκομεία»

Οι συνάδελφοί του με τραγούδια, αφιερώσεις και συγκινητικές αναρτήσεις τον αποχαιρέτησαν. Πολλοί από αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί του, μίλησαν στο Star και αποκάλυψαν άγνωστες ιστορίες.

«Ήταν ξαφνικό… Ανατρίχιασα, είχαμε συνεργαστεί παλιά… Ήταν ένας άνθρωπος, δε θέλω να πω “ήταν”… Γιατί είναι σαν να μην έφυγε… Λαϊκός τραγουδιστής, λαϊκός άνθρωπος… Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα», δήλωσε η τραγουδίστρια, Κατερίνα Στανίση.

Βασίλης Καρράς: «Δημήτρη χάνομαι, φίλε μου χάνομαι» – Η συγκλονιστική ιστορία ενός τραγουδιού που το είπε μόνο μία φορά

«Καλό ταξίδι να έχει, λυπηθήκαμε όλοι πάρα πολύ… Ήταν πολύ καλό παιδί… Εγώ ήμουν πάρα πολύ φίλος και μου είχε δώσει και τραγούδια», ανέφερε στο Star ο Μάκης Χριστουδουλόπουλος.

«Θυμάμαι το ξεκίνημά του. Με πόση αγάπη και όρεξη ξεκίνησε το τραγούδι. Αγωνίστηκε πολύ για να πετύχει αυτό που αγάπησε… Ήταν τόσο δυνατός μαχητής, που κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα», δήλωσε για τον Βασίλη Καρρά ο Θέμης Αδαμαντίδης.

Βασίλης Καρράς: «Απ’ τον Βορρά μέχρι τον Νότο» δάκρυσαν οι τραγουδιστές και οι θαμώνες στις πίστες – ΒΙΝΤΕΟ

Από την πλευρά του, ο Ζαφείρης Μελάς αναφέρθηκε σε πρόσφατα λόγια του Βασίλη Καρρά που τον στιγμάτισαν: «Είμαι συγκλονισμένος, δεν ξέρω… Ξεκινήσαμε μαζί την καριέρα μας, ξεκινήσαμε μαζί τον αγώνα μας… Τον πήρα μια φορά τηλέφωνο πριν κάνα δύο μήνες και μου είπε: “Ζαφείρη, ό,τι γεννιέται πεθαίνει”».

«Ήταν ένας άνθρωπος του λαού… Σου έδινε την ψυχή του… Ήμασταν στη δουλειά και κατεβαίνοντας από την πίστα και μου λέει: “Έλα πιτσιρίκο” και του λέω “έλα πατέρα”… Έτσι τον λέγαμε και μου έγραψε το τραγούδι “Κοίταμε στα μάτια και θυμήσου”», αναπόλησε ο τραγουδιστής, Γιάννης Καψάλης.

Βασίλης Καρράς: Τα μαγαζιά εστίασης στην Θεσσαλονίκη θα παίζουν μόνο τραγούδια του για τρεις ημέρες

Ο Γιάννης Τάσιος αποκάλυψε: «Είμαι συγκλονισμένος.. Εμένα με είχε βοηθήσει πάρα πολύ, όπως πολλούς καλλιτέχνες… Αυτός με είχε ανεβάσει στη Θεσσαλονίκη πρώτη φορά… Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος αγκάλιαζε όλα τα παιδιά και βοηθούσε όλο τον κόσμο. Τον αγαπούσα πάρα πολύ, τον έλεγα και “θείο”».

Βασίλης Καρράς: Οι άγνωστες στιγμές πίσω από τη σκηνή

«Όταν κάναμε μια εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Βασίλη Καρρά με 60.000 κόσμο, είχε στηθεί πίσω από τη σκηνή ένα πρόχειρο αντίσκηνο, μέσα στο οποίο περίμενε ο Βασίλης μέχρι να ανέβει… Είχαν σχηματιστεί τεράστιες ουρές από ανθρώπους που ήθελαν να τον δουν και άλλους που ήξεραν ότι θα τους δώσει βοήθεια… Υπήρχαν άνθρωποι που ζητούσαν ακόμη και τσιγάρα», θυμάται ο δημοσιογράφος και φίλος του Βασίλη Καρρά, Νίκος Δημαράς.

Ο κουμπάρος του, Λευτέρης Παπαγεωργίου αποκάλυψε πώς έσπασε το «άβατο» της νυχτερινής ζωής στη Θεσσαλονίκη: «Ο Βασίλης ήταν ο πρώτος που έσπασε το άβατο των τραγουδιστών. Παλιότερα δεν κατέβαινε ποτέ κανένας Θεσσαλονικιός τραγουδιστής να πάει στην Αθήνα, ούτε Αθηναίος να ανέβει στη Θεσσαλονίκη. Όταν λοιπόν τότε ο Βασίλης αποφάσισε να πάει, η γυναίκα του και το παιδί του έμεναν σε ένα σπίτι στη Βούλα, στο οποίο δέχονταν πέτρες από τα τζάμια και απειλές… Ο Βασίλης ήταν αυτός που δε μάσησε».

«Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ… Ήταν οικογένειά μας ο Βασίλης, δεν ήταν μόνο συνάδελφος… Έχουμε δουλέψει μαζί του, έχουμε περάσει στιγμές πολλές μαζί του… Έχει δουλέψει με τον πατέρα μας. Μεγάλωσε φτωχό παιδί, πάλεψε, προσπάθησε, δούλεψε, το αγάπησε πάρα πολύ το τραγούδι και έφτασε εκεί που έφτασε», επεσήμανε ο Στέλιος Διονυσίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ