Βασίλης Αλεξούδης: Πέθανε ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

Πέθανε σήμερα, Πέμπτη (23/1), σε ηλικία 66 ετών ο Βασίλης Αλεξούδης, πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Βόλος: Πέθανε 58χρονη που είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης

Ποιος ήταν ο Βασίλης Αλεξούδης

Ο Βασίλης Αλεξούδης γεννήθηκε στην Δραπετσώνα το 1959. Τα σωματικά του προσόντα τον έφεραν σε ηλικία δέκα ετών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού στις οποίες έμεινε μέχρι το 1977.

Ένας σοβαρός τραυματισμός στον ώμο τον ανάγκασε να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάρει μεταγραφή στην Αίαντα Σαλαμίνας, όπου και έμεινε για τα επόμενα δέκα χρόνια. Συνέχισε την καριέρα του στον Περαμαϊκό, κρεμώντας τα παπούτσια του το 1992.

Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ανδρέας Σταματιάδης

Ακολούθως πήγε σε σχολή τερματοφυλάκων στο Βέλγιο, όπου απέκτησε και το δίπλωμα του προπονητή τερματοφυλάκων. Έτσι ξεκίνησε νέο κύκλο από τον Χολαργό και στη συνεχεία στον Περαμαϊκό Α.Ε. Περάματος, Α.Ε. Καμινιών. Α.Ο. Μοσχάτου.

Το 1996 μεταπήδησε στην Χαλκηδόνα και από το καλοκαίρι του 2005 ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στον Ατρόμητο ΑΘ. Από το Σεπτέμβριο του 2008, ήταν προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Είχαν γράψει ότι έχω πεθάνει και το έμαθα από έναν κύριο στον δρόμο

Ο Βασίλης Αλεξούδης είχε συμμετάσχει σε πολλά διεθνή σεμινάρια σε Βέλγιο και Αγγλία. Ήταν εμπνευστής και δημιουργός του πρώτου διεθνούς σεμιναρίου τερματοφυλάκων στην Ελλάδα. Το 2004 σε συνεργασία με τον Μάρτινς έκανε το πρώτο διεθνές σεμινάριο τερματοφυλάκων, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Είχε διδάξει σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα πάνω στο αντικείμενο του. Επίσης δίδαξε τα μυστικά του τερματοφύλακα μέσα από τη σχολή του «Βασίλης Αλεξούδης». Ήταν νυμφευμένος με δύο παιδιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ