“Βασιλιάς” της απάτης στην Κυψέλη – “Δικαστικός λειτουργός” έπαιρνε ενοίκια και γινόταν καπνός

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 66χρονος… βασιλιάς της απάτης στην Κυψέλη, που κατάφερνε να καρπώνεται ενοίκια και να γίνεται καπνός.

Ο 66χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Κυψέλη στις 10 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν θέσει ξανά σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Όπως αποκαλύφθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσαν 41 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες με συνολική ποινή φυλάκισης που ξεπερνά τα 62 χρόνια.

Πώς δρούσε ο κατ’ επάγγελμα απατεώνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 66χρονος προσποιούμενος τον δικαστικό λειτουργό, που δήθεν είχε μετατεθεί εκτάκτως στην Αθήνα, αναζητούσε διαμερίσματα προς ενοικίαση και έπειθε τους εκμισθωτές να του παραδώσουν τα κλειδιά.

Στη συνέχεια, εμφανιζόταν ο ίδιος ως δήθεν εκμισθωτής του διαμερίσματος, το οποίο νοίκιαζε σε ανυποψίαστους πολίτες. Απαιτούσε και έπαιρνε προκαταβολές ενοικίων 2-3 μηνών και… εξαφανιζόταν.

απάτη Κυψέλη

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 66χρονο

Μετά από αναζητήσεις συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 10-9-2021, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, 66χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απάτες κατ’ επάγγελμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 66χρονος προσποιούμενος τον δικαστικό λειτουργό που δήθεν είχε μετατεθεί εκτάκτως στην Αθήνα, αναζητούσε διαμέρισμα προς ενοικίαση και έπειθε τους εκμισθωτές των διαμερισμάτων να του παραδώσουν τα κλειδιά.

Ακολούθως παρουσιαζόταν ο ίδιος ως εκμισθωτής του διαμερίσματος και το ενοικίαζε σε ανυποψίαστους μισθωτές, από τους οποίους αποσπούσε προκαταβολές ενοικίων δύο και τριών μηνών και στη συνέχεια εξαφανιζόταν.

Πρωινές ώρες της 10-9-2021, με την ίδια μέθοδο, απέσπασε τα κλειδιά διαμερίσματος ημεδαπού και στη συνέχεια προσπάθησε να το ενοικιάσει σε αλλοδαπό, πλην όμως κατά τη σύνταξη του μισθωτηρίου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α Κυψέλης.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλειδιά του ανωτέρω διαμερίσματος και μισθωτήριο ενοικίασης οικίας.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης και (41) καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες με συνολική ποινή φυλάκισης (62) χρόνια, (259) μήνες και (55) ημέρες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.