Βασιλειάδης: Με έστησαν χωρίς εναέρια μέσα σε δύο πυρκαγιές – Ο Τόσκας τα ήξερε όλα – ΒΙΝΤΕΟ

Καταγγελίες εναντίον του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Καπέλιου κάνει ο πρώην υπαρχηγός Γιάννης Βασιλειάδης. Όπως καταγγέλλει, μιλώντας στο STAR, ο κ. Καπέλιος σε δύο μεγάλες πυρκαγιές σε Κύθηρα και Μάνη τον άφησε χωρίς εναέρια μέσα για να τον εκθέσει και να τον οδηγήσει στην αποστρατεία.

“Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δύο πυρκαγιές. Υπήρχε δυνατότητα να σηκωθούν εναέρια μέσα και δεν έγινε τίποτα. Δεν είχε τίποτα άλλο. Δεν είχε κανένα άλλο συμβάν εκείνη τη στιγμή πανελλαδικά. Είχα ζητήσει όλη τη μέρα να κάνουν κύκλο τα εναέρια πάνω από την πυρκαγιά” τόνισε ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε: “Ήρθαν τα εναέρια και τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του, για μια φωτιά σε κάτι παλιόχορτα. Εσκεμμένα. Ξέσπασε μια φωτιά στην Καλαμάτα και τα πήρε χωρίς να με ρωτήσει τα εναέρια. Με αποτέλεσμα μετά από μια ώρα περίπου ξέσπασε μια αναζωπύρωση, δεν μπορούσαμε να την ελέγξουμε και έγινε ό,τι έγινε”.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, “καταφέραμε και αποτρέψαμε τον κίνδυνο για τη ζωή των κατοίκων. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα οφείλεται στην καλή διαχείριση που κάναμε. Χωρίς εναέρια μέσα καταφέραμε και τη σβήσαμε. Η φωτιά στη Μάνη ήταν καρμπόν. Πάνω από 20 φορές του τηλεφώνησα. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε. Την τελευταία φορά πήρα στο ΕΣΚΕ και τον βρήκα μέσω του ΕΣΚΕ και μου τα έστειλε μισή ώρα πριν από τη δύση του ηλίου. Μια ρίψη έκαναν όλη και όλη”.

Όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης, “δυστυχώς ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε γιατί πίστεψε τον Καπέλιο. Τα ήξερε όλα. Τον είχα ενημερώσει τρεις φορές. Ηθική δικαίωση νιώθω, όταν άκουσα την ιστορία για τον Καπέλιο. Τόσα χρόνια δεν έχω μιλήσει. Ανεβαίνω έναν Γολγοθά που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι μου γνωρίζουν. Δικαιωμένος επιτέλους”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ