Φωτιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκε ο οικισμός Καλαμάκι – Τι δηλώνει ο δήμαρχος στο enikos.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που μαίνεται στην Άνδρο από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόρθι, ωστόσο, γρήγορα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δώσει εντολή για την εκκένωση των οικισμών Καπαριά και Μωρακαίοι.

Τελικά, όπως δήλωσε στο enikos.gr ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, εκκενώθηκε ο οικισμός Καλαμάκι, που περιλαμβάνει κυρίως θερινές κατοικίες. Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν εννέα άτομα από δύο σπίτια του οικισμού, ενώ δύο λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία παρελήφθησαν από σκάφος του Λιμεναρχείου Άνδρου και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Δεν χρειάστηκε η εκκένωση των άλλων οικισμών καθώς έπεσε ο άνεμος, όπως σημειώνει ο δήμαρχος, αναφέροντας ότι η εικόνα από τη φωτιά είναι ελαφρώς καλύτερη.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα στο σημείο βρίσκονται 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Επίσης, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, τρία βυτιοφόρα Ο.Τ.Α. και ένα μηχάνημα έργου.

Πηγή ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: enandro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ